Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λέβισον Γούντ: Ένας σκληρός (και γόης) εξερευνητής! (VIDEO)

Εάν δεν γνώριζες νωρίτερα την ύπαρξή του, αυτό το άρθρο θα σε πείσει να ψάξεις για αυτόν και να γίνεις ενδεχομένως ένας πιστός fan μέχρι… – για πάντα!

  • Ο Λέβισον Γουντ, γεννήθηκε στις 5/5/1982. Είναι Βρετανός φωτογράφος, συγγραφέας, πρώην αλεξιπτωτιστής, πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού και λάτρης της περιπέτειας.

 
Lev Wood at a Mundari cattle camp.
 

  • Το ντοκιμαντέρ του WALKING THE NILE, υπήρξε η αιτία να τον λατρέψει κυριολεκτικά μια τεράστια μερίδα κοινού. Εύλογη αντίδραση, αφού οι προσπάθειες επιβίωσής του είναι το λιγότερο εντυπωσιακές, καθώς διασχίζει αφιλόξενες περιοχές της Αφρικής, προκειμένου να φτάσει στις εκβολές του Νείλου στη Μεσόγειο.
  • Ο Γούντ, μέσα σε 9 μήνες, περπάτησε 6.400 χιλιόμετρα, περνώντας από τη Ρουάντα στην Τανζανία και από εκεί στο Νότιο Σουδάν και το Σουδάν, για να φτάσει στην Αίγυπτο. Τα όσα είχε να αντιμετωπίσει μετατρέπουν το ταξίδι του σε άθλο: αμμοθύελλες, καταιγίδες, θερμοκρασίες 56 βαθμούς Κελσίου, απειλές από στρατιώτες στο Νότιο Σουδάν που μάχονταν στον άγριο εμφύλιο. Αυτός ο πόλεμος τον ανάγκασε να περάσει στο Σουδάν χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο και αεροπλάνο, χάνοντας 640 χιλιόμετρα από τη διαδρομή και κατ’ επέκταση το παγκόσμιο ρεκόρ.

 

  • Οι καθημερινές του προκλήσεις περιελάμβαναν ημερήσια κάλυψη 40 χιλιομέτρων με τα πόδια, δείπνο από τηγανητές ακρίδες και ψητούς αρουραίους, αμμόλουτρα, με αποκορύφωση το θάνατο του Αμερικανού δημοσιογράφου Ματ Πάουερ που τον ακολουθούσε για ένα τμήμα της διαδρομής και που δεν άντεξε τις κακουχίες.

 
HAPPY-OYTSIDE-FATOYROY-LEVISON-WOOD2
 

  • Τα νούμερα της τηλεθέασης την ημέρα της προβολής του ντοκιμαντέρ, ξεπέρασαν μέχρι και την επιτυχημένη σειρά «Homeland». Το twitter σχεδόν “έπεσε” από τα τουίτς που τον επαινούσαν. Ανάμεσα στους χαρακτηρισμούς, βρίσκουμε τη φράση: ο πιο σκληρός άνδρας στην τηλεόραση”. Πολλοί μάλιστα τον συνέκριναν με τον Μπέαρ Γκριλς (έχεις υπόψη σου την εξίσου εντυπωσιακή σειρά ντοκιμαντέρ «Man VS Wild»;): «Δέκα φορές πιο σκληρός και πιο όμορφος από τον Μπέαρ Γκριλς»!

 
HAPPY-OYTSIDE-FATOYROY-LEVISON-WOOD3
 

  • Πίσω από τον “σούπερ εξερευνητή” όμως, διακρίνουμε έναν άντρα χαμηλών τόνων που έχει δηλώσει ότι ντρέπεται κάθε φορά που λαμβάνει φιλοφρονήσεις. Το σίγουρο είναι πως τα κατορθώματά του, κλέβουν τις εντυπώσεις και εμπνέουν κάθε θεατή, λάτρη της περιπέτειας!
  • Το νέο ντοκιμαντέρ του με τίτλο “Walking the Himalayas” είναι ακόμα πιο συναρπαστικό. Η πρόκληση αυτή τη φορά είναι να περπατήσει κατά μήκος του υψηλότερου βουνού του κόσμου, από το Αφγανιστάν στα δυτικά μέχρι το Μπουτάν στην Ανατολή. Και τα κατάφερε! Σε αριθμούς μεταφράζεται ως εξής: 4 εκατομμύρια βήματα, 1.700 εξαντλητικά μίλια. Οι κίνδυνοι ακόμα πιο extreme: αντιμετώπισε την ασθένεια του υψόμετρου, έσπασε το χέρι του σε σοβαρότατο αυτοκινητιστικό δυστύχημα και μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για χειρουργική επέμβαση αλλά πολλοί άλλοι κίνδυνοι, που δε θα σας αποκαλύψουμε, για να τους δείτε στο ντοκιμαντέρ!

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του: http://www.levisonwood.com/

 

Πηγές φωτογραφιών:static.independent.co.uk, i.dailymail.co.uk, images.radiotimes.com, i.telegraph.co.uk

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates