Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Έχουμε ακόμη μια ευκαιρία!

Έχουμε ακόμη μια ευκαιρία!

Σα να μη μάθαμε τίποτα από τα λάθη μας! Σα να μην μίλησε ο Σάντος στους παίκτες μας όλες αυτές τις μέρες. Η νωχελικότητα των πρώτων λεπτών πληρώθηκε με 2 γκολ που οφείλονται στην επιπολαιότητα που οι διεθνείς μας μπήκαν στον αγώνα.

Κατά τη δική μου άποψη, βέβαια, αμφότερα τα γκολ «πιάνονται» από τον τερματοφύλακα χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Κώστα Χαλκιά που νομίζω πως σε μια κρίση αυτογνωσίας ζήτησε αλλαγή από τον προπονητή του.

Τwitter και Facebook πήραν φωτιά με ειρωνείες προς τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν μου αρέσουν οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις προς ποδοσφαιριστές όταν εκείνοι δεν είναι στη μέρα τους. Ο Χαλκιάς, όμως, είναι μια ειδική περίπτωση καθώς η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων φιλάθλων πάγωσε βλέποντας τον στο ρόστερ για το EURO.

Στα του αγώνα, ο Χολέμπας φέρει τεράστια ευθύνη για τα δύο γκολ, καθώς αδυνατούσε να ακολουθήσει τον δεξιό οπισθοφύλακα των Τσέχων που αλώνιζε στο γήπεδο ενώ η ασυνεννοησία ήταν κυρίαρχο στοιχείο μεταξύ της αμυντικής και της μεσαίας γραμμής της εθνικής μας. Στο 6ο λεπτό, βρεθήκαμε να χάνουμε 2-0 και ευτυχώς λειτούργησαν κάποια στεγανά της ομάδας και το σκορ δεν ξέφυγε περαιτέρω.

Το 1ο ημίχρονο κύλησε με την ομάδα μας να προσπαθεί να απειλήσει με μακρινές μπαλιές προς τον Σαμαρά που ναι μεν δεν έχανε κεφαλιά, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος. Ο Καραγκούνης κέρδισε κάποια φάουλ που έμειναν ανεκμετάλλευτα και ο Μανιάτης έτρεχε πάλι ασταμάτητα.

Θετικότατος για δεύτερο συνεχές παιχνίδι ο Φορτούνης, ενώ ο Φωτάκης ήταν σαν να μην έπαιζε, παρόλα αυτά σκόραρε στο 42ο λεπτό με κεφαλιά με τον επόπτη να ακυρώνει λανθασμένα το γκολ που υπό συνθήκες θα μας ξαναέβαζε στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σάντος πάνω στο άγχος του έβαλε τον Γκέκα βγάζοντας τον Φωτάκη και ευτύχησε να δει τον –παγκόσμιας κλάσης – τερματοφύλακα των αντιπάλων μας Τσεχ να προβαίνει σε ένα μνημειώδες λάθος, δίνοντας την ευκαιρία στον Γκέκα να μειώσει σε 2-1.

Παρόλα αυτά απεδείχθη πως το γκολ ήταν τυχαίο περιστατικό. Κυρίως, λόγω του γεγονότος πως η ομάδα μας ήταν ανορθόδοξα στημένη έχοντας απλώς πολλούς επιθετικούς. Το να έχεις πολλούς επιθετικούς στην ενδεκάδα, δεν σε καθιστά επιθετική ομάδα όταν δεν έχεις μέσους να τροφοδοτήσουν τους προωθημένους.

Ο Μήτρογλου που μπήκε περίπου στο 70’ δεν βοήθησε και ειδικά το γεγονός πως αντικατέστησε τον Φορτούνη ήταν λάθος του Σάντος. Καραγκούνης και Σαμαράς βροντοφώναζαν πως έχουν μείνει από δυνάμεις και ειδικά αν προσθέσουμε την εκνευριστική διαιτησία του Γάλλου Λανουά που έδινε συνεχώς φάουλ σε οποιαδήποτε σωματική επαφή, γίνεται αντιληπτό πως γκολ θα βάζαμε δύσκολα.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 2-1 και ξέραμε πως περιμέναμε ένα θαύμα στον αγώνα Πολωνία- Ρωσία. Όπου θαύμα, βάλτε το ισόπαλο αποτέλεσμα. Η θεά τύχη, ξαναέκλεισε το μάτι στην εθνική ποδοσφαίρου με την άλλη αναμέτρηση να τελειώνει 1-1. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θέλουμε τη νίκη στον αγώνα με τους Ρώσους που θα μας στείλει στην επόμενη φάση. Δεν μας αφορά τι θα γίνει στον άλλο αγώνα αφού στην περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας Ελλάδας-Ρωσίας-Τσεχίας, οι Τσέχοι είναι τρίτοι καθώς έχουν ηττηθεί με 4-1 στον αγώνα τους με τους Ρώσους.

Νίκη το Σάββατο ισοδυναμεί λοιπόν με πρόκριση. Για να κατακτηθεί αυτή πρέπει σίγουρα να αποφύγουμε παιδικά λάθη των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων. Πρέπει ο Σάντος να σκεφθεί πολύ καλά ποιους ποδοσφαιριστές θα χρησιμοποιήσει και κυρίως ποιους ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσει.
Καλή επιτυχία κι εγώ επιμένω: Ελλάδα μπορείς!
 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates