Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

05 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με στόχο να θεωρείται η μεγαλύτερη γιορτή για την προώθηση της θετικής περιβαλλοντικής δράσης, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος περιλαμβάνει δράσεις που λαμβάνουν χώρα όλο τον χρόνο με αποκορύφωμα τη σημερινή ημέρα. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ξεκίνησε το 1972 κι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κύρια οχήματα, μέσω των οποίων τα Ηνωμένα Έθνη ενεργοποιούν την παγκόσμια ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και ενθαρρύνουν την πολιτική προσοχή και δράση.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι “GO WILD FOR LIFE, zero tolerance for the illegal wildlife trade”, που προτείνει τη μηδενική ανοχή απέναντι στο παράνομο εμπόριο και τη λαθροθηρία άγριων ζώων. Οικοδέσποινα της φετινής διοργάνωσης είναι η Αγκόλα, η οποία προσπαθεί να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα των δασών της και τους πληθυσμούς των άγριων ελεφάντων που ζουν στα εδάφη της. Το παράνομο εμπόριο και η λαθροθηρία άγριων ζώων, υπονομεύουν τις τοπικές οικονομίες και τα οικοσυστήματα και οδηγούν στην εξαφάνιση δεκάδες είδη ζώων.

  • 100.000 αφρικανικοί ελέφαντες σκοτώθηκαν από το 2010 έως το 2012.
  • 170 τόνοι ελεφαντόδοντου διακινήθηκαν παράνομα από το 2009 έως το 2014.
  • Ο πληθυσμός των ελεφάντων στην Τανζανία μειώθηκε κατά 60% και στη Μοζαμβίκη κατά 50%.
  • Το 2015, σκοτώθηκαν 1338 ρινόκεροι.
  • Οι χιμπαντζήδες έχουν εξαφανιστεί εντελώς από την Γκάμπια, τη Μπουρκίνα Φάσο, το Μπενίν και το Τόγκο
  • 1.000.000 παγκολίνοι αιχμαλωτίστηκαν και διακινήθηκαν παράνομα σε όλο τον κόσμο, την περασμένη δεκαετία.
  • Ο τζίρος του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων ανέρχεται σε 10 με 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ανάμεσα στους φετινούς πρεσβευτές της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι η Ζιζέλ Μπούντχεν, το διάσημο μοντέλο από τη Βραζιλία και ο Γιαγιά Τουρέ, πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και, νυν, της Μάντσεστερ Σίτι.

Δείτε τη σημερινή ημέρα ως μια ευκαιρία για να αναλάβετε κι εσείς δράση, αρχικά στο σπίτι σας και στη συνέχεια στις συλλογικές αποφάσεις για τη μείωση του περιβαλλοντικού σας αποτυπώματος. Να είστε σίγουροι ότι οι συνειδητές σας αποφάσεις θα επηρεάσουν θετικά το μέλλον του πλανήτη μας!

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates