Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 έξυπνοι τρόποι για να μην ξοδεύετε πολλά στα ταξίδια σας

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι. Ένας από αυτούς να ταξιδέψουμε όσο περισσότερο γίνεται. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, το όνειρο ενός ταξιδιού μπορεί να μην είναι τόσο μακριά ακολουθώντας μερικά έξυπνα tips.
Επιλέξτε προορισμούς όπου το ευρώ είναι το πιο “δυνατό” νόμισμα.

Αν σχεδιάζετε ταξίδι εκτός της ευρωζώνης, κάντε μια έρευνα συγκρίνοντας την ισοτιμία του τοπικού νομίσματος με αυτή του ευρώ για να δείτε πού σας συμφέρει περισσότερο να πάτε. Μια καλή ιστοσελίδα είναι η www.xe.com, όπου θα βρείτε τις ισοτιμίες όλων των νομισμάτων σε πραγματικό χρόνο.

Ενημερωθείτε για το κόστος συναλλαγών από την τράπεζά σας.

Πριν ταξιδέψετε, ενημερωθείτε από την τράπεζά σας ποιος είναι ο πιο συμφέρων τρόπος για να πραγματοποιείτε τις αγορές σας στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, η χρήση της πιστωτικής σας κάρτας έχει κόστος ή πόσο θα χρεωθείτε για μια ανάληψη από ΑΤΜ;

Με ποιο τρόπο θα επικοινωνείτε;

Ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να διευθετήσουν όλοι πριν ταξιδέψουν είναι να ενημερωθούν για το κόστος των κλήσεων, των μηνυμάτων αλλά και της χρήσης ίντερνετ στο εξωτερικό. Ενημερώστε τον πάροχό σας για τον προορισμό σας για να σας προτείνει το πιο οικονομικό πακέτο επικοινωνίας για όσο καιρό θα βρίσκεστε στο εξωτερικό.

Εκμεταλλευτείτε τους ταξιδιωτικούς πόντους.

Μήπως με τη χρήση της πιστωτικής σας δικαιούστε εκπτώσεις και προνόμια σε καταστήματα και εστιατόρια; Έχετε πρόγραμμα σε μια αεροπορική έτσι ώστε να κερδίζετε και να εξαργυρώνετε μίλια στα ταξίδια σας; Το ξενοδοχείο σας παρέχει δωρεάν αναβάθμιση σε καλύτερο δωμάτιο; Όλα αυτά πρέπει να τα λάβετε υπόψη πριν ταξιδέψετε για να κερδίσετε αρκετά χρήματα.

Ψάξτε και συγκρίνετε!

Πριν κάνετε κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου ή ξενοδοχείου, ψάξτε πολύ στο ίντερνετ για τις καλύτερες προσφορές. Θα εκπλαγείτε με τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν από σελίδα σε σελίδα για το ίδιο εισιτήριο ή ξενοδοχείο.

Κάντε έξυπνους συνδυασμούς στα εισιτήρια.

Πριν κάνετε κράτηση σε εισιτήριο μετ’επιστροφής με την ίδια αεροπορική εταιρία, ελέγξτε μήπως σας συμφέρει να κλείσετε εισιτήρια με διαφορετική εταιρία, καθώς συχνά υπάρχουν προσφορές για one way εισιτήρια.

Πάρτε τηλέφωνο στο ξενοδοχείο.

Σίγουρα το να κλείσετε online το ξενοδοχείο σας μοιάζει πιο εύκολο και γρήγορο αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο να μιλήσετε απευθείας με τη ρεσεψιόν. Πολύ συχνά, μετά από ολιγόλεπτη επικοινωνία θα έχετε εξασφαλίσει καλύτερη τιμή από αυτή του ίντερνετ ενώ θα μπορείτε να βγάλετε και χρήσιμα συμπεράσματα για την ευγένεια του ιδιοκτήτη ή του προσωπικού.

Μείνετε στο κέντρο.

Μπορεί τα πιο ήσυχα καταλύματα να βρίσκονται εκτός του κέντρου αλλά θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα αν όλα όσα θέλετε να δείτε, είναι σε απόσταση λίγων λεπτών με τα πόδια από το ξενοδοχείο σας. Αν μετά την έρευνα δεν βρείτε οικονομικό κατάλυμα στο κέντρο, φροντίστε το ξενοδοχείο σας να είναι κοντά σε στάση του μετρό ή λεωφορείου για να μετακινήστε με κάρτα απεριόριστων διαδρομών στην πόλη.

Επιλέξτε την “εναλλακτική” πόλη.

Αμβούργο και όχι Βερολίνο, Γάνδη και όχι Μπριζ, Ρότερνταμ και όχι Άμστερνταμ. Ο στόχος είναι να επισκεφτείτε μια πόλη που δεν έχει κατακλυστεί από τουρίστες. Πολύ συχνά, οι εναλλακτικές πόλεις είναι και πιο οικονομικές και θα πετύχετε καλύτερες προσφορές.

Μη ζητάτε δώρα, ζητάτε ταξίδια.

Έχετε σκεφτεί πως όλα τα δώρα που λαμβάνετε στα γενέθλια ή τη γιορτή σας, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε υπέροχα ταξίδια; Μια καλή ιδέα είναι να ζητάτε από φίλους και συγγενείς να σας δίνουν χρήματα έτσι ώστε να συγκεντρώσετε το απαραίτητο ποσό για το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Πηγή: www.arttravel.gr

Φωτό από: edyta-and-co.blogspot.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates