Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 χώρες που δεν έχετε ξανακούσει

Το γνωρίζατε ότι υπάρχει χώρα χωρίς πρωτεύουσα; Ποια είναι η “Ελβετία της νότιας Αφρικής”; Ανακαλύψτε μαζί μας αυτές και άλλες 5 χώρες που μόνο όσοι έχουν τρομερές γνώσεις γεωγραφίας γνωρίζουν την ύπαρξή τους!

Lesotho, Νότια Αφρική
HAPPY-OUTSIDE-ARTTRAVEL-XORES-POY-DEN-EXETE-XANAKOYSEI1

Ελάχιστοι γνωρίζουν αυτή τη χώρα που αν και περιβάλλεται από το κράτος της Νότιας Αφρικής, εξακολουθεί να ξεχωρίζει. Το Λεσότο είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που βρίσκεται αποκλειστικά σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1.000 μέτρων, ενώ είναι και η χώρα με το πιο ψηλό χαμηλότερο σημείο στον κόσμο, που είναι τα 1.400 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Χάρη στα γραφικά τοπία της συχνά αναφέρεται ως η «Ελβετία της Νότιας Αφρικής», ωστόσο αποτελεί ένα από τα φτωχότερα κράτη στον κόσμο.

Gabon, Δυτική Αφρική
HAPPY-OUTSIDE-ARTTRAVEL-XORES-POY-DEN-EXETE-XANAKOYSEI2

HAPPY-OUTSIDE-ARTTRAVEL-XORES-POY-DEN-EXETE-XANAKOYSEI3

Η Δημοκρατία της Γκαμπόν, με πρωτεύουσα τη Libreville, είναι μία από τις λιγότερο γνωστές χώρες της κεντροδυτικής Αφρικής. Σχεδόν το 85% του τοπίου καλύπτεται από τροπικό δάσος, ενώ το υπόλοιπο είναι ένας συνδυασμός από ακτές, οροσειρές και σαβάνες. Τα εθνικά πάρκα, καθώς και το εκτεταμένο σύστημα των σχετικά ανεξερεύνητων σπηλαίων που βρέθηκαν κάτω από το τροπικό δάσος- στα οποία κατοικούν πορτοκαλί κροκόδειλοι- προσθέτουν στη μυστικιστική ομορφιά της.

Kiribati, Μικρονησία, Κεντρικός Ειρηνικός
HAPPY-OUTSIDE-ARTTRAVEL-XORES-POY-DEN-EXETE-XANAKOYSEI4

HAPPY-OUTSIDE-ARTTRAVEL-XORES-POY-DEN-EXETE-XANAKOYSEI5

Μια μικρή ομάδα νησιών στην περιοχή της Μικρονησίας του κεντρικού Ειρηνικού Ωκεανού. Ανακαλύφθηκαν το 1765 από τον Άγγλο θαλασσοπόρο Τζον Μπάιρον. Η άνοδος της στάθμης των υδάτων, ως αποτέλεσμα των κλιματικών αλλαγών, απειλεί την επιβίωση αυτής της νησιωτικής χώρας, που θεωρείται μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση τον 21ο αιώνα.

Tuvalu, Πολυνησία, Κεντρικός Ειρηνικός
HAPPY-OUTSIDE-ARTTRAVEL-XORES-POY-DEN-EXETE-XANAKOYSEI6

Άλλο ένα νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό που κινδυνεύει με εξαφάνιση ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Μαγκρόβια δέντρα, αμμώδεις παραλίες και φοίνικες συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή τη νησιωτική όαση που βρίσκεται βόρεια των Νησιών Φίτζι και αποτελεί ένα από τα μικρότερα και πλέον απομονωμένα κράτη στον κόσμο. Η μεγαλύτερη ατόλη, Funafuti, όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα, βυθίστηκε σχεδόν στο 90% από τον κυκλώνα Bebe τη δεκαετία του ΄70, ενώ τα συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα κάνουν το Tuvalu ένα μέρος όχι και τόσο ιδανικό για διακοπές…

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.arttravel.gr

#tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates