Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 τρόποι για να “είσαι στα πάνω σου” από το πρωί!

Λέμε συνέχεια πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Το ίδιο ισχύει και για τη μέρα την ίδια! Η κάθε μέρα, είναι ο πυρήνας της καθημερινότητάς μας. Η καθημερινότητα, είναι η ζωή μας! Μέσα στη μέρα μας μπορούμε να αναπαράγουμε τις εικόνες που θέλουμε να έχουμε. Τα περισσότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε λαμπρές τις μέρες μας όσο δύσκολες και αν είναι, είναι αυθόρμητα και απλά. Ποιές μικρές συνήθειες μπορούν να δίνουν στιγμές στη μέρα τέτοιες, που να της δίνουν νόημα;

  1. Σπείρε τον…ενθουσιασμό.

Ο καλύτερος τρόπος να μαθαίνεις, είναι να διδάσκεις αυτό που θες να μάθεις. Έτσι, γίνεται βίωμα. Ξεκίνα με ενέργεια και χαρά. Η δύναμη του ενθουσιασμού, έχει πολλαπλασιαστική ικανότητα. Χωρίς να είναι κανείς «χαζοχαρούμενος», αν σπέρνει ενθουσιασμό δίνει το στίγμα: «Αυτή η μέρα, είναι διαφορετική από τις άλλες!». Πες καλά λόγια σε κάποιον που τα αξίζει και δώσε του κίνητρο να έχει για τη μέρα, την ίδια, ενθουσιώδη οπτική με σένα.

  1. Προσφορά και πρωτοβουλία.

Δε χρειάζεται να υποκριθείς, ούτε να γίνεις ο «Καλός Σαμαρείτης» σε μια μέρα. Αρκεί να προσφέρεις τη βοήθειά σου σε κάποιον που την έχει ανάγκη. Από το να φέρεις νερό σε κάποιον μέχρι να τον βοηθήσεις να καταλάβει κάτι ενώ τον έχει κυριεύσει πανικός. Η «γεμάτη» μέρα, δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν δεν προσφέρεις. Άλλωστε, δυνατός είναι εκείνος που έχει «πλεόνασμα δύναμης» και το μοιράζει. Όπως μια μέρα δεν είναι καλή χωρίς χαμόγελο, δεν μπορεί να είναι καλή και χωρίς προσφορά.

  1. Επικοινώνησε με ανθρώπους που έχουν παίξει ρόλο στη ζωή σου.

Στο τέλος μένουν οι άνθρωποι. Αυτό, δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Πολλές φορές, η ζωή μας ενώνει – μπορεί και τυχαία – με κάποιους ανθρώπους και μετά, μας απομακρύνει. Μπορεί κάποιοι άνθρωποι, να ήταν για λίγο καιρό κοντά σου όμως η προσφορά τους να ήταν ανυπολόγιστη. Μην τους ξεχνάς. Όχι με το «ζόρι» επικοινωνία. Πρώτα, να σκεφτείς πώς ήσουν τότε με εκείνους και τί όμορφα έχεις περάσει. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου. Όχι μόνο σε εκείνους, αλλά στο παρελθόν σου, στον εαυτό σου, στην ίδια σου τη ζωή. Να είσαι ευγνώμων!

  1. Ό,τι καλό κάνεις… x2 και ξέχνα το άσχημο!

Σκοπός του όμορφου, είναι να πολλαπλασιάζεται και του άσχημου, να αφαιρείται. Η προσφορά, έχει άλλη αξία από τη μοιρασιά. Το να μοιράζεσαι είναι ίσως η πληρέστερη εκδοχή της προσφοράς. Όπου πας το πρωί, ό,τι πάρεις μαζί σου, σκέψου ότι θα το μοιραστείς τουλάχιστον δια δύο. Έτσι, θα το προσφέρεις…x2! Τέτοιες μικρές πράξεις, σου θυμίζουν ότι δεν είσαι μόνος σου. Όχι από την άποψη της μοναξιάς. Από την άποψη του εγωκεντρισμού. Δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να αισθανθεί άνετα και προσιτά, μακριά από την καχυποψία που θα σου «χαρίσει» το «δικό μου και δικό σου».

Επίσης, μέσα στη μέρα, δε γίνεται να μη θυμώσεις, να μη σκεφτείς, να μην πεις κάτι άσχημο. Προσπάθησε γρήγορα να το ξεχάσεις. Εκτόνωσέ το, μην το αφήσεις να μένει ώρα μέσα σου. Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να «εκραγείς» από κάτι που σε βασανίζει, παρά να το κρατάς στο πίσω μέρος του μυαλού σου για ώρες, μέρες κτλ. Μετά, μπορείς πολύ πιο εύκολα να το αφήσεις πίσω σου.

Φωτό από: lauramarietv.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates