Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι να πετάξετε ή να δώσετε χωρίς πραγματικά να σας λείψει

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα από τα πράγματα που μαζεύουμε, αληθινά χρειαζόμαστε και χρησιμοποιούμε;

Όταν, τελικά, αποφασίσουμε να ξεκαθαρίσουμε και να πετάξουμε κάποια, συνειδητοποιούμε ότι δεν τα αναζητούμε και δεν μας λείπουν.

Ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά ;

  1. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι στα ντουλάπια μου έχω κούπες και φλιτζάνια περισσότερα από όσα έχει μια μικρή καφετέρια. Κρατήστε ένα πλήρες σερβίτσιο, αν έχετε, και 2-3 καθημερινές κούπες και δώστε όλες τις άλλες. Αναρωτηθείτε πόσες φορές τις χρησιμοποιήσατε.
  2. Παλιά φάρμακα. Αν ελέγξετε το φαρμακείο σας ή τα συρτάρια του κομοδίνου σας, θα ανακαλύψετε ότι τα μισά και παραπάνω από τα φάρμακα έχουν λήξει ή δε θυμάστε καν για ποιο λόγο τα είχατε πάρει και αν μπορείτε να τα ξαναπάρετε.
  3. Παλιά περιοδικά, σκόρπια χαρτιά με συνταγές. Πλέον ό,τι θέλετε το βρίσκετε στο διαδίκτυο. Συνταγές, άρθρα, περιοδικά. Καθαρογράψτε σε ένα τετράδιο μόνο τις συνταγές που σας μεταφέρει κάποιος (η γιαγιά σας, η ζύμη που πετυχαίνει πάντα , κλπ) για να τις έχετε συγκεντρωμένες .
  4. Δοχεία φαγητού. Είναι φτηνά και βρίσκονται παντού. Αν σταθείτε όμως και σκεφτείτε, θα δείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα τάπερ. Έχετε κάποια συγκεκριμένα μονίμως στο ψυγείο σας και κάποια άλλα “αγαπημένα”. Πετάξτε ή δώστε τα υπόλοιπα.
  5. Βιβλία. Όλοι μας έχουμε αγαπημένα ή κλασικά έργα που κρατάμε. Έχουμε όμως και τα φτηνά τσέπης που πήραμε στις διακοπές ή κάποια που ήταν δώρο με κάποια εφημερίδα που δε διαβάσαμε ποτέ, ούτε πρόκειται. Βρείτε κάποιον που να τα θέλει ή ανακυκλώστε τα.
  6. Βάζα και τασάκια. Σας έκαναν αρκετά δώρο στο γάμο σας ή κάποια θεία από το χωριό ; Αν δεν αγοράζετε λουλούδια ή αν δε σας στέλνουν, σίγουρα δε χρειάζεστε 7 διαφορετικά βάζα. Αφήστε τα ασορτί τασάκια που ζυγίζουν ένα τόνο ή χάνεις μέσα το τσιγάρο σου. Κρατήστε ένα καλό σετ (για να βάζεις τα κλειδιά σου αν δεν καπνίζεις) και ένα πρόχειρο βάζο και ξεφορτωθείτε τα υπόλοιπα.

Θα δείτε ότι ξεκαθαρίζοντας, θα ανασάνετε, θα καθαρίσει το μυαλό σας. Κάπου-κάπου όλοι χρειαζόμαστε μια “Ψυχική Μπουγάδα”. Και η άνοιξη είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να καθαρίσουμε το μυαλό μας, την ψυχή μας, τα ντουλάπια μας.

Φωτό από: legacy.nerdywithchildren.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates