Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι λάθη πρέπει να αποφεύγετε πριν από κάθε ταξίδι.

Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν να σας χαλάσουν τη διάθεση κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού: όπως το να μην έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο και φορτιστή κινητού ή ακόμα και να χάσετε τις βαλίτσες σας. Αυτή είναι λίστα με μικρές συμβουλές που θα κάνουν την προετοιμασία του ταξιδιού πιο εύκολη και θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να πάει κάτι τραβά.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
Ελέγξτε εγκαίρως ότι εσείς και όλοι όσοι ταξιδεύουν μαζί σας έχουν διαβατήριο σε ισχύ (τουλάχιστον 6 μήνες πριν τη λήξη του) ή κατάλληλη ταυτότητα. Επιπλέον, ορισμένοι προορισμοί απαιτούν έκδοση βίζας.

Φροντίστε την υγεία σας.
Υπάρχουν χώρες της Αφρικής ή της Ασίας όπου είναι απαραίτητο να κάνετε εμβόλιο πχ. ηπατίτιδας πριν τις επισκεφτείτε. Ενημερώστε εγκαίρως το γιατρό σας για να σας καθοδηγήσει καθώς πολλά εμβόλια χρειάζονται περισσότερες από μια δόσεις. Επίσης, είναι καλό να έχετε μαζί σας φάρμακα πρώτης ανάγκης όπως παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιφλεγμονώδη, αποσυμφορητικά, αντιδιοαρροικά, αντιισταμινικά, αντισηπτικά, τοπικά αντιβιοτικά και φάρμακα κατά της ναυτίας. Σημαντικό είναι να έχετε μαζί σας αντηλιακές κρέμες και απωθητικά κουνουπιών.

Γράψτε τα στοιχεία σας στις αποσκευές.
Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες των ταξιδιωτών είναι η απώλεια των αποσκευών. Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις, φροντίστε να γράψετε στις αποσκευές σας όσα πιο πολλά στοιχεία μπορείτε: διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση του ξενοδοχείου όπου θα μένετε, αριθμό τηλεφώνου με διεθνή κωδικό κλήσης αλλά και email.

Έχετε μαζί σας τα πλήρη στοιχεία του ξενοδοχείου.
Φανταστείτε να έχετε αποθηκεύσει την διεύθυνση του ξενοδοχείου στο κινητό σας ή στο email αλλά μόλις προσγειωθείτε, το τηλέφωνό σας να έχει κλείσει λόγω μπαταρίας ή να μην έχετε πρόσβαση στο ίντερνετ; Γι’αυτό ακολουθήστε την παλιά και δοκιμασμένη πρακτική του να σημειώσετε σε ένα χαρτί τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του ξενοδοχείου αλλά και τον αριθμό της κράτησης.

Μην ξεχάσετε τους φορτιστές.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας όλους τους φορτιστές για τις φορητές συσκευές σας όπως κινητό, laptop και tablet ή iPad. Έχετε υπόψη πως σε ορισμένες χώρες όπως η Μ. Βρετανία, θα χρειαστεί ειδικός αντάπτορας για την πρίζα. Ρωτήστε εγκαίρως στο ξενοδοχείο αν μπορούν να σας προμηθεύσουν με τον κατάλληλο. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές μπαταρίες και χώρο στην κάρτα μνήμης της φωτογραφικής σας μηχανής.

Φτιάξτε τη βαλίτσα με μέτρο.
Πόσες φορές δεν έχετε μετανιώσει που παραφορτώσατε τη βαλίτσα με ρούχα και παπούτσια που δεν φορέσατε ποτέ; Για να μην αναγκάζεστε στο ταξίδι σας να κουβαλάτε μια βαριά βαλίτσα, οργανώστε τη έτσι ώστε να πάρετε μαζί σας μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Κρατήστε τα παιδιά απασχολημένα.
Είτε ταξιδεύετε με πλοίο είτε οδικώς ή αεροπορικώς, τα παιδιά κουράζονται και βαριούνται εύκολα. Και τότε αρχίζουν να δυσανασχετούν με αποτέλεσμα να ενοχλούν τους συνεπιβάτες σας. Έχετε μαζί σας οτιδήποτε μπορεί να τα κρατήσει απασχολημένα όπως ηλεκτρονικά παιχνίδια, ζωγραφική ή επιτραπέζια.

Ενημερωθείτε για τον προορισμό σας.
Διαβάστε όσο περισσότερο μπορείτε σχετικά με τις μετακινήσεις, τον καιρό, το πολιτισμό, τι πρέπει να κάνετε και τι όχι. Για παράδειγμα, υπάρχουν περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας ή θρησκευτικά μνημεία που απαιτούν σεμνό ντύσιμο. Χρήσιμο θα ήταν να μάθετε και κάποιες βασικές εκφράσεις στην τοπική γλώσσα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.arttravel.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates