Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απλά γυρίζεις τον διακόπτη της αυθυποβολής… (VIDEO)

Το να περιμένουμε την καλή ζωή, είναι ένας στόχος. Δεν είναι σίγουρα όμως, η διαδρομή εύκολη. Περιμένουμε από τη ζωή να μας φερθεί σαν «βασιλιάδες» που απλά, έτυχε να έρθουν εδώ για να τους δωριστεί ο θρόνος. Η ζωή είναι από μόνη της ένα δώρο. Το πώς θα το αξιοποιήσεις, είναι μια άλλη ιστορία, που δεν την αφορά. Αφορά εσένα. Επικαλούμαστε την τύχη και τους εξωτερικούς παράγοντες για να δικαιολογήσουμε κάθε ατυχία και κάθε αποτυχία. Πολλές φορές, οι δικαιολογίες είναι πολύ αληθινές καθώς συνέβησαν γεγονότα που μας πήγαν πίσω. Όμως, μας πήγαν απλά πίσω, δε μας κατέστρεψαν!

Δεν υπάρχουν απελπιστικές καταστάσεις. Υπάρχουν απελπιστικές σκέψεις. Οι δικαιολογίες πολλές φορές, – πραγματικές και μη – προσφέρουν μια «ζεστή αγκαλιά» για έναν «καλό ύπνο». Όμως, αυτός ο ύπνος είναι επικίνδυνος… Μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο. Όταν ξυπνήσεις τότε, μαζί σου, ξυπνάνε και πράγματα που ήθελες κάποτε να κάνεις και πλέον είσαι μακριά από το κυνήγι τους. Στο βίντεο, ακούμε πως «Οι ιδέες έρχονται τα βράδια να σου θυμίσουν ότι θέλουν να έρθουν στη ζωή και να γίνουν πραγματικότητα. Διαφορετικά, θα πεθάνουν μαζί σου». Αμέσως μετά, ακολουθούν δύο πολύ αληθινές διαπιστώσεις. «Οι περισσότεροι άνθρωποι αποδέχονται την πραγματικότητα και συμβιβάζονται. Δεν διεκδικούν αυτά που αξίζουν και μένουν με αυτά που έχουν». Να μας λείπει τέτοιος «ρεαλισμός».

Στο ολιγόλεπτο βίντεο, ακούμε πως η αυθυποβολή παίζει σπουδαίο ρόλο. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ταυτίσει την αυθυποβολή με κάτι σαν «ψευδαίσθηση». Δεν είναι όμως έτσι. «Αυτό που αγαπάς και θέλεις να πετύχεις, πρέπει να το κοιτάς κάθε μέρα με το μάτι του μυαλού (…) Επίσης, καλό είναι να ακούμε και τη φωνή της μοίρας, είμαστε γεννημένοι για να κερδίζουμε και για να τα καταφέρνουμε». Παρόλα αυτά, όλα εκείνα μας φαίνονται λόγια του αέρα. Πώς θα το κάνω όλο αυτό; Είναι δύσκολο. «Αν είναι δύσκολο, κάνε το δύσκολα».

Διεκδίκησε το «θρόνο» σου. Δεν κατέβηκες ως βασιλιάς στη ζωή, αλλά για να προσπαθήσεις να γίνεις. «Δες τα χαρίσματα που έχεις και αποφάσισε πώς αυτά θα τα χρησιμοποιήσεις». Από σήμερα, οι δικαιολογίες τελειώνουν και ξεχνάς τι έχει συμβεί ώστε να σε ρίξει. Από εδώ και πέρα, σκέφτεσαι τι είναι αυτό που θα σε «ανεβάσει». Όπως έλεγε ένας από τους σημαντικότερους ψυχολόγους, ο Καρλ Γιούνγκ, «δεν είμαι αυτό που μου συνέβη αλλά αυτό που αποφασίζω να γίνω». Έτσι απλά, γυρίζουμε τον διακόπτη.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates