Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καστοριά: 8 λόγοι για τους οποίους επιστρέφουμε!

8 πράγματα που μας κάνουν να γυρίζουμε πάντα πίσω, στην αγαπημένη πόλη του Βορρά. Πείτε μας και εσείς τα δικά σας.

1. Ο γύρος της λίμνης Ορεστιάδας με ποδήλατο, χαζεύοντας τις βουτιές των πουλιών και τους ψαράδες που κωπηλατούν όρθιοι. Απαραίτητη η στάση στο καφενεδάκι κοντά στην εκκλησία της Παναγιάς της Μαυριώτισσας για καφέ ή τσίπουρο με μεζέ.HAPPY-OUTSIDE-ARTTRAVEL-KASTORIA-10-1-LOGOI-GIA-TOYS-OPOIOYS-EPISTREFOYME3

2. Οι καταβάσεις στις χιονισμένες πλαγιές του Βιτσίου. Το πλήρως οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο στο Βίτσι, μόλις 22 χλμ. από την Καστοριά, διαθέτει 3 αναβατήρες και 5 πίστες.
HAPPY-OUTSIDE-ARTTRAVEL-KASTORIA-10-1-LOGOI-GIA-TOYS-OPOIOYS-EPISTREFOYME2

3. Η αεροπλανική θέα στη λίμνη από το Σιδηροχώρι, το πετρόχτιστο χωριό-μπαλκόνι σκαρφαλωμένο στα 1.040 μ. επάνω στο Βίτσι.

4. Το ποτό στους αναπαυτικούς δερμάτινους καναπέδες του Ναυτικού Ομίλου – αγαπημένου meeting point των Καστοριανών στη βόρεια παραλία. Πάνω στη λίμνη και με πανοραμική θέα στην πόλη.
HAPPY-OUTSIDE-ARTTRAVEL-KASTORIA-10-1-LOGOI-GIA-TOYS-OPOIOYS-EPISTREFOYME5

5. Οι σαρμάδες και τα κεφτεδάκια με μακάλο (σάλτσα με αλεύρι, ντομάτα και σκόρδο) της κυρίας Τέτας στο Ντολτσό, αρχοντικό του 1860 με πέτρινους τοίχους και ζεστή ξυλεπένδυση, στην παλιά πόλη.

6. Limneon Resort Spa, ντυμένη με αχνά ιβουάρ και σοκολατί χρώματα. Από τις δύο βεράντες της έχεις την αίσθηση ότι μπορείς να αγκαλιάσεις το πιο όμορφο κομμάτι της λίμνης.

7. Τα τσιπουράκια στον Ταξιδιάρη Γάτο συνοδεία καλής ροκ και jazz μουσικής. Σε τραπεζάκια πάνω στη λίμνη, όταν ο καιρός το επιτρέπει.

8. Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας. Χτισμένη το 1082 επί Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αλεξίου Α΄ Κομνηνού, η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαυριώτισσας, αυτός ο Βυζαντινός θησαυρός βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το κέντρο της Καστοριάς, στο ανατολικό μέρος του βουνού της Καστοριάς, που αποτελεί χερσόνησο μέσα στην λίμνη Ορεστιάδα, σε μια τοποθεσία με αιωνόβια πλατάνια.

#tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates