Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

14 τρόποι για να δημιουργήσεις το προσωπικό σου ησυχαστήριο

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε δημιουργήσει ανοιχτά σπίτια, με ενιαίους χώρους – σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία – τα οποία προάγουν την ελευθερία και την κοινωνικότητα, αλλά την ίδια στιγμή ευνοούν τη φασαρία και την αναστάτωση.

Ο ευτυχισμένος άνθρωπος χρειάζεται το δικό του αντίδοτο στον εξωτερικό κόσμο, μια γωνιά για να συγκεντρώνεται στον εαυτό του.

Δημιουργώντας ένα προσωπικό χώρο, θα μπορείς να διαλογιστείς, να διαβάσεις, να πλέξεις, να γράψεις, ή απλά να χαλαρώσεις. Μπορεί αυτός ο «ναός» ηρεμίας να είναι ένα ολόκληρο δωμάτιο ή απλά μία γωνιά σε ένα μεγαλύτερο. Η ιδέα είναι να ξεχωρίσεις με ένα δημιουργικό τρόπο αυτό το μέρος από το υπόλοιπο σπίτι, για να καταφέρνεις να ηρεμείς και να επανασυνδέεσαι με τον εαυτό σου κάθε φορά που το έχεις ανάγκη.

Επίλεξε τον χώρο

Διάλεξε ένα μέρος του σπιτιού που δεν είναι πέρασμα. Ιδανικά να έχει άφθονο φυσικό φως και ένα παράθυρο με θέα.

Βρες ένα αντικείμενο

Όρισε τον προσωπικό σου χώρο με ένα αντικείμενο που σημαίνει κάτι για σένα – ένα γραφείο, έναν αργαλειό, ένα καβαλέτο, έναν πάγκο εργασίας, μια καλή καρέκλα για διάβασμα. Ή βρες ένα όμορφο χαλί, και άφησέ το να γίνει το θεμέλιο ενός χώρου χαλάρωσης.

Δημιούργησε οικειότητα

Θέλεις ο προσωπικός σου χώρος να αποπνέει ζεστασιά και οικειότητα. Κρέμασε κουρτίνες, στρώσε χαλιά, επίλεξε μικρά και χαριτωμένα έπιπλα και δημιούργησε απαλό φωτισμό.

Η ησυχία είναι χρυσός

Εξόπλισε τον χώρο σου με αξεσουάρ που θα απορροφούν τους ήχους, όπως ένα παχύ χαλί, μαξιλάρια και μία καρέκλα με επένδυση.

Έξυπνη διάταξη

Τοποθέτησε τα ράφια από τη μία πλευρά του δωματίου ή φτιάξτα σε σχήμα L, αν θέλεις να τα διακοσμήσεις με βιβλία, φυτά και άλλα αξεσουάρ. Έτσι, θα έχεις κενό τοίχο για να τον βάψεις ή να βάλεις ταπετσαρία.

Φρέσκος αέρας

Προτίμησε φυτά που θα φρεσκάρουν τον αέρα και θα φτιάξουν τη διάθεσή σου.

Καθόρισε τη διάθεση

Σκέψου το soundtrack του περιβάλλοντος. Ζωντάνεψε το μέρος, τοποθετώντας ένα μικρό σιντριβάνι ή ένα μικρό σύστημα με ήχους από τη φύση.

Επιλογή χρωμάτων

Αν ο σκοπός του χώρου είναι η χαλάρωση, τότε προτίμησε ουδέτερους τόνους, καθαρές γραμμές και ένα ή δύο σημεία επαφής. Αν πάλι αναζητάς έναν χώρο που θα σε ενεργοποιεί, επίλεξε ζωηρά χρώματα, πλούσια μοτίβα και πολυεπίπεδες λεπτομέρειες.

Ο φωτισμός είναι το κλειδί

Φώτισε τον χώρο σου όσο μπορείς. Στόλισε τον τοίχο με έναν πίνακα ζωγραφικής ή επίλεξε ένα φωτεινό χρώμα. Τοποθέτησε το φως εκεί ακριβώς που το χρειάζεσαι.

Υφή

Επίλεξε αντικείμενα με διαφορετικές υφές καθώς σε έναν μικρό χώρο τα πάντα είναι σε κοντινή απόσταση. Προτίμησε φυσικά υλικά, όπως ξύλο και πέτρα και χρησιμοποίησε υφάσματα φτιαγμένα από φυσικές ίνες.

Εμπνεύσου

Αποφθέγματα που σε εμπνέουν, φωτογραφίες, δική σου δουλειά – ό,τι σε εμπνέει και αυξάνει τη δημιουργικότητα ή σε βοηθά να χαλαρώσεις, έχει μία θέση στον χώρο σου.

Δεν υπάρχουν κανόνες

Θυμήσου ότι οι επιλογές που κάνεις στη διακόσμηση αυτού του χώρου δεν χρειάζεται να ταιριάζουν με αυτές του υπόλοιπου σπιτιού. Ο σκοπός είναι να ευχαριστήσεις τον εαυτό σου.

Φωτό από: spfaust.wordpress.com

#tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates