Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 ξενοδοχειακές απάτες που δε φαντάζεστε

Σε περίπτωση που ταξιδεύετε συχνά και δεν επιλέγετε μεγάλα ξενοδοχεία για να μείνετε υπάρχουν κάποιες παγίδες που πρέπει να προσέχετε.

Μη παραγγέλνετε από ύποπτα delivery
Σε πολλά ξενοδοχεία έχουν βρεθεί “μαϊμού” delivery στα οποία αν παραγγείλετε θα σας ζητήσουν να πληρώσετε μέσω πιστωτικής. Το φαγητό φυσικά ποτέ δε θα έρθει, ενώ το χειρότερο είναι πως έχετε αποκαλύψει σε αγνώστους το αριθμό της κάρτας σας. Προτού παραγγείλετε κάτι από τέτοιους καταλόγους, συμβουλευτείτε τη ρεσεψιόν για τα εστιατόρια της περιοχής ή ψάξτε στο διαδίκτυο για να επιβεβαιώσετε ότι το εστιατόριο που θέλετε να παραγγείλετε είναι αληθινό κι όχι αποκύημα… απάτης.

Μη μπαίνετε σε περίεργα και μη αναγνωρισμένα wi-fi ακόμα και αν είστε στο δωμάτιό σας

Υπάρχουν πολλοί ταξιδιώτες που έχουν γυρίσει από το ταξίδι τους με πολύ λιγότερα χρήματα στο λογαριασμό τους με υπερχρεωμένα τηλέφωνα, με χακαρισμένους λογαριασμούς στο facebook. Τι λάθος έκαναν, μπήκε σε μη ασφαλή hot spot, ο κάτοχος του οποίου έκλεψε τα δεδομένα τους συμπεριλαμβανομένων και username, password κ.ο.κ. Γι’ αυτό, πριν συνδεθείτε στο διαδίκτυο, βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για ασφαλές δίκτυο και ρωτήστε τη ρεσεψιόν τον κωδικό wi-fi του ξενοδοχείου για να είστε σίγουροι ότι δεν κινδυνεύετε.

Μην απαντάτε σε περίεργα τηλέφωνα που γίνονται στο δωμάτιό σας

Έχουν παρατηρηθεί περιστατικά κατά τα οποία ταξιδιώτες ενώ βρίσκονται στο δωμάτιό τους να τους τηλεφωνήσουν υποτίθεται από τη ρεσεψιόν και να τους πουν ότι κάποιο πρόβλημα έχει προκύψει με τη κάρτα τους ζητώντας τους τα στοιχεία τους τηλεφωνικά για να διευθετήσουν το πρόβλημα. Κάτι τέτοιο όμως είχε ως αποτέλεσμα την χρέωση της κάρτας τους μιας και το τηλεφώνημα δεν προέρχονταν από τη ρεσεψιόν. Σε μια τέτοια περίπτωση, αποφύγετε να δώσετε από το τηλέφωνο οποιοδήποτε στοιχεία και πηγαίνετε στην ρεσεψιόν για να επιβεβαιώσετε το τηλεφώνημα.

Πηγή: www.arttravel.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates