Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 παιχνίδια που πρέπει να παίζεις με το κουτάβι σου

Αν καλωσόρισες πρόσφατα ένα κουτάβι στο σπίτι σου, θα έχεις ήδη καταλάβει ότι η συμβίωση μαζί του είναι γεμάτη νέες εμπειρίες. Τα κουτάβια λατρεύουν να χώνουν –κυριολεκτικά – τη μύτη τους παντού και φυσικά να παίζουν.

Έχει μεγάλη σημασία να ενθαρρύνεις το κουτάβι σου να παίζει και να είναι ενεργό, αφού μέσα από το σωστό παιχνίδι μαθαίνει κανόνες συμπεριφοράς και αναπτύσσει δεσμό με το αφεντικό του – με εσένα στην προκειμένη περίπτωση. Εμείς, σου προτείνουμε πέντε διασκεδαστικά παιχνίδια που θα βοηθήσουν το κουτάβι να κοινωνικοποιηθεί και να περάσει καλά!

  1. Περπάτημα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία βόλτα στη γειτονιά, όπου όλα είναι καινούρια για το κουτάβι σου. Άφησέ το να γνωρίσει την περιοχή και φυσικά να χρησιμοποιήσει την όσφρησή του – κάτι που θα απολαύσει σίγουρα. Η χαλαρή βόλτα αποτελεί την ιδανική στιγμή για να αρχίσεις να δουλεύεις πάνω σε κάποιες βασικές εντολές και να κοινωνικοποιηθεί το ζώο, αφού θα προσελκύσει πολλά χάδια και χαμόγελα. Φρόντισε να μην τρέχεις μέχρι να μεγαλώσει το κουτάβι και να δυναμώσουν οι αρθρώσεις του. Ο χρόνος των περιπάτων θα πρέπει να είναι 5 λεπτά ανά μήνα ηλικίας κουταβιού (για δύο μηνών κουτάβι αντιστοιχούν 10 λεπτά).

  1. Κρυφτό

Άφησε έναν φίλο σου να κρατάει το κουτάβι μέχρι να κρυφτείς. Φώναξέ το κι άφησέ το να σε ψάξει, παρατηρώντας αν κουνάει την ουρά του. Κάλεσέ το με τη λέξη «έλα», βάζοντας έτσι στο παιχνίδι και μία νέα εντολή. Μπορείς επίσης να κρύβεις παιχνίδια ή λιχουδιές και να βοηθάς το κουτάβι να τα ανακαλύπτει.

  1. Πέταγμα

Σε ποιον σκύλο δεν αρέσει αυτό το παιχνίδι; Χρησιμοποίησε μαλακά παιχνίδια για να μην βλάψεις το στόμα του κουταβιού. Μπορεί στην αρχή να χρειαστεί να του δείξεις τι πρέπει να κάνει, αλλά θα μπει στο νόημα κατευθείαν. Μην ξεχνάς όμως ότι τα κουτάβια κουράζονται εύκολα, γι’ αυτό κάνε ένα διάλειμμα μετά από ένα δεκάλεπτο παιχνίδι.

  1. Κολύμπι

Δεδομένου ότι οι αρθρώσεις του κουταβιού είναι ακόμα ευαίσθητες, το παιχνίδι στο νερό μπορεί να μειώσει το κίνδυνο τραυματισμών. Μην πιέσεις το ζώο να μπει στο νερό αν δεν θέλει, γιατί θα του δημιουργήσει άγχος. Επιπλέον, χρησιμοποίησε ένα σωσίβιο ειδικό για σκύλους και φρόντισε να κολυμπάει σε ήρεμα νερά.

  1. Σύντομα κόλπα

Τα σκυλιά μαθαίνουν πιο εύκολα όταν είναι σε μικρή ηλικία και υπάρχει συχνότητα. Περιόρισε τα μαθήματα στα 10 λεπτά, αφού μπορεί το κουτάβι να εξασκείται τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Εντολές όπως «κάθισε» και «μείνε» μπορούν να προστατέψουν το κουτάβι όταν χρησιμοποιηθούν, ενώ άλλες όπως «γύρνα» αυξάνουν την πειθαρχία. Πάρε λοιπόν μερικές λιχουδιές και ξεκίνα το παιχνίδι.

Φωτό από: www.sxc.hu

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates