Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 φορές που… φυσικά και θα ζηλέψεις!

Η ζήλια είναι ένα φυσικό συναίσθημα που δεν μπορείς να ελέγξεις πάντα. Μπορεί να μην είναι ένα καλό συναίσθημα, αλλά υπάρχουν κάποιες στιγμές σε μια σχέση που όχι μόνο δεν χρειάζεται να το αποφύγεις αλλά επιτρέπεται να εκφραστείς ελεύθερα. Όταν όμως η ζήλεια σε τυφλώνει, φρόντισε να έχεις έναν καλό λόγο για να το αιτιολογήσεις στον σύντροφό σου.

Όταν φλερτάρει μια άλλη γυναίκα

Αν βρίσκεσαι σε ένα πάρτι ή μία άλλη κοινωνική εκδήλωση και πέφτει στην αντίληψή σου ότι ο σύντροφός σου φλερτάρει μία άλλη γυναίκα, είναι λογικό να ζηλέψεις. Δεν χρειάζεται να κρύψεις τα συναισθήματά σου, αλλά θα πρέπει να μιλήσεις ήρεμα στον σύντροφό σου. Πάρε μερικές ανάσες αν χρειαστεί και εξήγησέ του ότι δεν σου αρέσει αυτή η συμπεριφορά. Το τελευταίο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις τα κλάματα ή τις φωνές και να καταστρέψεις τη βραδιά σου.

Όταν μαθαίνεις σημαντικές πληροφορίες για τον σύντροφό σου από άλλους

Όταν είσαι σε μία σχέση θέλεις να γνωρίζεις τα πάντα για το άλλο σου μισό. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο, όμως, όταν μαθαίνεις σημαντικές πληροφορίες για τον σύντροφό σου από φίλους ή συναδέλφους. Είναι φυσιολογικό να ζηλέψεις, αν σκεφτείς ότι ένας συνάδελφος ξέρει κάτι που εσύ όχι. Το πιο σημαντικό όμως είναι να εστιάσεις στο γιατί δεν στο είπε και να λύσετε το θέμα μέσα από την επικοινωνία.

Όταν η δουλειά ή το χόμπι του έχει την ίδια αξία με τη σχέση

Αν ο σύντροφός σου περνάει όλο τον χρόνο στη δουλειά, δεν είναι παράλογο να ζηλεύεις. Αν και είναι καλό να αγαπάει τη δουλειά ή ένα χόμπι, θα πρέπει να περνάει χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους του. Συζήτησέ το μαζί του και βοήθησέ τον να βρει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Όταν αισθάνεσαι ότι δεν νοιάζεται για σένα

Αν νιώθεις ότι δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις εσύ, ενώ καυχιέται για τις επιτυχίες ή γκρινιάζει για τα δικά του, τότε θα πρέπει να του μιλήσεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να χαίρεσαι με τις επιτυχίες και τα κατορθώματά του.

Όταν ταξιδεύει πολύ συχνά

Αν ο σύντροφός σου ταξιδεύει συνεχώς κι εσύ δεν μπορείς να τον ακολουθήσεις, είναι λογικό να ζηλεύεις. Αν ο λόγος των ταξιδιών του δεν είναι πάντα για δουλειά αλλά για αναψυχή και δεν σε προσκαλεί ποτέ μαζί του, τότε έχεις κάθε λόγο να το συζητήσετε.

Όταν αγοράζει ακριβά αντικείμενα

Αν ο σύντροφός σου κερδίζει περισσότερα χρήματα από σένα και δεν τα ξοδεύει σε φθηνές αγορές (όπως εσύ), είναι λογικό να ζηλεύεις επειδή δεν μπορείς να αποκτήσεις κι εσύ κάτι που θέλεις πολύ. Αυτό το είδος ζήλειας όμως θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις μόνη σου. Θυμήσου ότι σε αγαπάει γι’ αυτό που είσαι και όχι για τη δουλειά ή τα χρήματά σου.

Όταν περνάει περισσότερη ώρα με τους φίλους του παρά με εσένα

Αν νιώθεις ότι ο σύντροφός σου αφιερώνει περισσότερο χρόνο στους φίλους σου από ότι σε σένα, μην κατηγορείς τον εαυτό σου επειδή ζηλεύεις. Αντιθέτως, εξήγησέ του ότι νιώθεις μοναξιά γιατί δεν κάνει πράγματα μαζί σου. Θα πρέπει να είσαι ανάμεσα στις προτεραιότητές του.

Φωτό από: www.uckg.co.nz

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates