Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 συμβουλές που πρέπει να θυμάσαι όταν ξεκινάς μία νέα σχέση

Μία νέα σχέση φέρνει πάντα ενθουσιασμό. Είναι ο έρωτας, τα καινούρια συναισθήματα και φυσικά η ανυπομονησία για το άγνωστο όλα αυτά που σε κάνουν να χαμογελάς συνεχώς και να ανυπομονείς να βρεθείς με τον σύντροφό σου. Στην αρχή μιας σχέσης, όμως, είναι εύκολο να κάνεις λάθη και να δεις μία διαφορετική τροπή από αυτή που φαντάστηκες. Την επόμενη φορά, λοιπόν, θυμήσου τα παρακάτω:

  1. Μην κυνηγάς τον φίλο σου

Η υπερβολική προσοχή μόνο να τρομάξει μπορεί τον επίδοξο σύντροφό σου. Η εμμονή μαζί του είναι πιθανότατα να οδηγήσει σε μία αρνητική κατάληξη, αφού κανένας δεν θέλει ένα κορίτσι επίμονο και εκνευριστικό. Δώσε τον χρόνο που πρέπει και συνέχισε να ζεις όπως και πριν, χωρίς όμως να τον αποκλείεις από τη νέα σας καθημερινότητα.

  1. Μην προσποιείσαι κάποια άλλη

Όταν σου αρέσει κάποιος είναι λογικό να θέλεις το ίδιο και από αυτόν. Θέλεις να του αρέσεις και έτσι προσπαθείς να ανταποκριθείς στις προτιμήσεις και τις προσδοκίες του. Δεν μπορείς, όμως, να παρουσιάσεις μία διαφορετική εκδοχή του εαυτού σου, αφού αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί ο αληθινός σου εαυτός. Προσπάθησε να είσαι ειλικρινής από την αρχή.

  1. Ο καινούριος σου σύντροφος δεν είναι ο πρώην σου

Μην προσπαθείς ποτέ να συγκρίνεις τον νέο σου σύντροφο με τους προηγούμενους. Επίσης, είναι καλό να μην συζητάς για τις προηγούμενες σχέσεις σου και να αναλώνεσαι σε λεπτομέρειες. Όπως, όμως, δεν μιλάς εσύ για το δικό σου παρελθόν, έτσι δεν γίνεσαι αδιάκριτη για το δικό του.

  1. Μην προτρέχεις

Έχετε μόλις αρχίσει να βγαίνετε, αλλά  ήδη φαντάζεστε τον γάμο σας και μια ευτυχισμένη οικογένεια με τρία παιδιά και ένα σκύλο. Μήπως βιάζεσαι λίγο; Όλα είναι πολύ αβέβαια κατά την έναρξη της σχέσης σας και θα εξακολουθούν να είναι μέχρι να περάσει χρόνος και να εξερευνήσετε ο ένας τον άλλον. Θυμήσου ότι η σχέση πρέπει να εξελιχθεί φυσιολογικά. Μην περιμένεις να σου πει «σε αγαπώ» από το τρίτο ραντεβού (και μην το κάνεις ούτε εσύ).

  1. Μην γίνεσαι συνεχώς το επίκεντρο

Στην προσπάθειά σου να εντυπωσιάσεις τον νέο σου φίλο μπορείς να μιλάς με τις ώρες για σένα, κάτι που μπορεί να είναι πολύ βαρετό για τον συνομιλητή σου. Ενδιαφέρσου για τα χόμπι και τις προτιμήσεις του και προσπάθησε να μάθεις περισσότερα για εκείνον και την προσωπικότητά του. Μάθε να ακούς!

  1. Μην συλλέγεις πληροφορίες

Αν έχετε κοινούς γνωστούς μην αρχίζεις να τους ρωτάς για το παρελθόν του. Υπάρχει περίπτωση να μάθεις κάτι που να μην σου αρέσει και να μην μπορείς να το δικαιολογήσεις στη συνέχεια απέναντι στον φίλο σου. Δώσε χρόνο να τον γνωρίσεις καλύτερα και θα δεις αν είναι ο κατάλληλος για σένα. Εξάλλου, κάθε περίπτωση διαφέρει.

  1. Μην είσαι τελειομανής

Πολλές σχέσεις αποτυγχάνουν γιατί πολύ απλά περιμένεις πολλά περισσότερα από τον άλλον από όσα μπορεί να δώσει. Μήπως ήρθε η ώρα όμως να συνειδητοποιήσεις πώς ούτε εσύ είσαι τέλεια; Άρα μάλλον δεν είναι και τόσο τίμιο να περιμένεις από τον άλλο να είναι άψογος στα πάντα.

Φωτό από: www.fanpop.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates