Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρόποι να αντιμετωπίσεις τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή σου.

Είναι πολύ πιθανό να έχεις αντιμετωπίσει σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή σου αρκετές φορές. Κάποιες φορές είναι ενοχλητικά και κάποιες άλλες όχι. Τελικά τί είναι αυτά τα σκαμπανεβάσματα, πού οφείλονται και πώς μπορείς να τα αντιμετωπίσεις;

Τί είναι;

Πρόκειται για άλλοτε έντονες και άλλοτε λιγότερο έντονες μεταβολές στη διάθεσή σου, που μπορεί να συμβαίνουν ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα ή μπορεί να εναλλάσσονται σε διάστημα εβδομάδων. Τη μία στιγμή νιώθεις χαρούμενος, γεμάτος ενέργεια και την άλλη είσαι μέσα στα νεύρα, χωρίς όρεξη να κάνεις οτιδήποτε.

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ

  1. Άγχος

Άλλοι άνθρωποι διαχειρίζονται το άγχος τους πιο εύκολα. Άλλοι πάλι επηρεάζονται πιο πολύ από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Η δουλειά, οι υποχρεώσεις, το τρέξιμο για τα παιδιά, τα οικονομικά, όλα αυτά δημιουργούν μια έξτρα ένταση μέσα σου.

  1. Κατάθλιψη

Δεν εμφανίζουν όλοι όσοι έχουν κατάθλιψη μειωμένη ενέργεια και όρεξη. Υπάρχουν και η περίπτωση η κατάθλιψη αυτή να εκφράζεται με νεύρα και ευερεθιστότητα.

  1. Έλλειψη ύπνου

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τη σωματική και πνευματική σου υγεία. Μια σοβαρή αιτία για τα ανεβοκατεβάσματα της διάθεσής σου μπορεί να είναι η έλλειψη ύπνου.

  1. Διπολική διαταραχή

Η διπολική διαταραχή είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία κάποιος περνά από την έντονη κατάθλιψη, όπου δεν έχει όρεξη για τη ζωή και αντοχή για τιποτα, στην έντονη δραστηριότητα, όπου χαρακτηρίζεται από υπερδραστηριότητα, έλλειψη ανάγκης ύπνου και υπερβολική ενέργεια.

  1. Φάρμακα και αλκοόλ

Ορισμένα φάρμακα προκαλούν υπερδιέγερση και ανεβάζουν τη διάθεση ενώ άλλα σε κάνουν να χάνεις όλη σου την ενέργεια. Είναι πιθανόν κάποια φάρμακα που παίρνεις, λοιπόν, να ευθύνονται για τις μεταβολές στη διάθεσή σου. Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς μπορεί να λειτουργήσει και το αλκοόλ στον οργανισμό σου.

  1. Καφές και ζάχαρη

Ο καφές και η ζάχαρη έχουν την ιδιότητα να σου δίνουν ενέργεια. Όταν, όμως, τα επίπεδά τους στον οργανισμό σου, αρχίσουν και πέφτουν αρχίζεις και νιώθεις χωρίς όρεξη και νευρικότητα.

  1. Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο

Είναι γνωστό πως οι ορμόνες των γυναικών προκαλούν σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή τους. Λίγο πριν την έμμηνο ρύση, περίπου 1 με 2 εβδομάδες πριν, ανεβαίνουν οι γυναικείες ορμόνες προκαλώντας διαφορά συμπτώματα στη διάθεση, όπως νεύρα, έλλειψη όρεξης, μειωμένη ενεργητικότητα. Τη μέρα που ξεκινά η έμμηνος ρύση πέφτουν οι ορμόνες και επανέρχεται η διάθεση.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ

  1. Κοιμήσου

Ο καλός ύπνος, ένα οκτάωρο τη μέρα, θα βοηθήσει πολύ στο να ισορροπήσει ή διάθεσή σου και να ελέγξεις καλύτερα αυτά τα σκαμπανεβάσματα.

  1. Μείωσε τον καφέ

Μην πίνεις παραπάνω από έναν καφέ τη μέρα. Σε περίπτωση που έχεις ευαισθησία στον καφέ και σε πειράζει εύκολα καλό θα ήταν να κόψεις τελείως τους καφέδες.

  1. Μείωσε το αλκοόλ

Περιόρισε το αλκοόλ που πίνεις σε 1 ποτήρι κρασί τη μέρα, καθώς περισσότερο αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή σου.

  1. Μίλα στο γιατρό σου

Εάν πιστεύεις πως η αιτία για της μεταβολές της διάθεσής σου είναι κάποια φάρμακα που παίρνεις μίλα στο γιατρό σου για την πιθανότητα να σου δώσει κάποια άλλα που δε θα έχουν τέτοιες παρενέργειες.

  1. Κάνε υγιεινή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της διάθεσής σου. Περιόρισε την πολλή ζάχαρη και τους υδατάνθρακες που προκαλούν αυτό το απότομο ανεβοκατέβασμα στην ενέργεια σου και στα …νεύρα σου.

  1. Γυμνάσου

Η γυμναστική ευνοεί τη διατήρηση των επιπέδων των ορμονών που σχετίζονται με τη διάθεση, τη χαρά και την ηρεμία. Βάλε στην ζωή σου τη γυμναστική τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα για μισή ώρα και περισσότερο.

#tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

Φωτό από: atusaludenlinea.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates