Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6 τρόποι να σταματήσεις την αρνητική αυτοκριτική σου

Πόσο ενοχλητικό και ταπεινωτικό θα ήταν αν άκουγες κάποιον να σου λέει ότι δε μπορείς να καταφέρεις τίποτα, ότι όσα κάνεις είναι μάταια και πως είσαι χαζός; Θα τα έλεγες ποτέ σε κάποιον που αγαπάς; Για φαντάσου τώρα αυτά τα λόγια να στα λέει ο εαυτός σου; Ήρθε η ώρα να σταματήσεις την αρνητική αυτοκριτική σου! Πώς;

  1. Υπομονή.

Έχε υπομονή με εσένα. Μη βιάζεσαι και μη ζορίζεις τον εαυτό σου. Δώσε τον απαραίτητο χρόνο για να επιτύχεις ένα σκοπό σου και μην αγχώνεσαι με σκέψεις όπως “πρέπει να το πετύχω αυτό γρήγορα”, “άργησα στη ζωή μου να κάνω εκείνο”, “δεν τα έχω καταφέρει ακόμα” και άλλα.

  1. Αγάπησε το σώμα σου.

Μη βασανίζεσαι με το αν έχεις περιττά κιλά, πώς είναι η εμφάνιση σου και κατηγορείς τον εαυτό σου για αυτά. Σταμάτα την αυτοκριτική και αποφάσισε να αποκτήσεις ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, χωρίς πίεση και άγχος, που φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

  1. Τα θαλάσσωσες. Ε και;

Δεν κατάφερες να πετύχεις ένα στόχο που είχες θέσει, μία προθεσμία στη δουλειά σου; Και τί καταφέρνεις κατακρίνοντάς σε; Μέτρα όσα θετικά βήματα έχεις κάνει, αξιολόγησε θετικά τον εαυτό σου. Μία αναποδιά ήταν, στάσου πάλι όρθιος και συνέχισε.

  1. Κάνε αντίλογο.

Μην είσαι υπερβολικά σκληρός με τον εαυτό σου. Κάθε φορά που θα κάνεις άσχημες σκέψεις, κάνε αντίλογο με εσένα. Για κάθε αρνητικό πράγμα που θα σκέφτεσαι προσπάθησε να το αντισταθμίζεις με κάτι όμορφο που έχεις πετύχει.

  1. Μάθε από τα λάθη σου.

Κάθε φορά που κάνεις ένα λάθος, αντί να αρχίζεις τη γκρίνια και τις κατηγορίες στον εαυτό σου, μάζεψε την εμπειρία που αποκόμισες και βάλε πλώρη για νέους στόχους, με αισιοδοξία ότι θα πετύχεις.

  1. Ευελιξία.

Να είσαι ευέλικτος και να μη φοράς παρωπίδες. Αν κάτι δε μπορεί να επιτευχθεί με τον τρόπο που πίστευες, μην κολλάς. Να έχεις τη δυνατότητα να ελίσσεσαι και να βρίσκεις διαφορετικούς τρόπους για να φτάσεις εκεί που θες.

Φωτό από: art-refs-for-all.tumblr.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates