Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 βήματα για να δημιουργήσεις το δικό σου “καταφύγιο”

Στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε, θέλοντας και μην περνάμε περισσότερη ώρα στο σπίτι μας. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να δημιουργήσουμε την προσωπική μας γωνιά, έναν χώρο που θα εξυπηρετεί την ανάγκη μας για χαλάρωση, απομόνωση, θετική σκέψη και αυτοσυγκέντρωση.

Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο είναι το σπίτι σου ούτε το budget που διαθέτεις. Τα βήματα για να δημιουργήσεις τη δική σου γωνιά είναι απλά και εύκολα. Στην αρχή, το όλο εγχείρημα θα σου φανεί σαν ένα ξεβόλεμα από τη ρουτίνα, αλλά όσο περνάει ο καιρός, ο καινούριος σου χώρος θα γίνει απαραίτητο κομμάτι της ζωής σου.

  1. Σημείο

Δεν έχει σημασία το μέγεθος, αλλά η απομόνωση σε ένα ιδιωτικό τετραγωνικό του σπιτιού. Επίλεξε ένα μέρος στο σπίτι σου που δεν θα σε ενοχλεί η οικογένεια, ο σύντροφος ή ο συγκάτοικός σου. Μπορεί να είναι μια σκεπαστή βεράντα. Αν πάλι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, φτιάξε τη δική σου γωνιά σε ένα δωμάτιο χρησιμοποιώντας ένα παραβάν ή μία κουρτίνα.

  1. Ξεκαθάρισμα

Μόλις βρεις το σημείο, κάνε ένα γερό ξεκαθάρισμα και καθάρισέ το καλά. Επίσης, καθάρισέ το ενεργειακά χρησιμοποιώντας φασκόμηλο ή άλλα καθαριστικά βότανα.

  1. Ενέργεια

Στη συνέχεια, αποφάσισε τι θέλεις στον χώρο σου. Ίσως ένα yoga mat, μια μαξιλάρα για χαλάρωση, μία καρέκλα ή κουβέρτες. Φρόντισε να είναι άνετο ώστε να θέλεις να περνάς τον χρόνο σου εκεί.

  1. Δώσε το χαρακτήρα σου

Από εδώ και πέρα μπορείς να προσθέτεις γύρω σου αντικείμενα που σε αντιπροσωπεύουν και κεντρίζουν και τις πέντε αισθήσεις. Κεριά, καμπανάκια, κρύσταλλοι, αιθέρια έλαια, βιβλία, μουσική, φωτογραφίες και ό,τι άλλο σου αρέσει.

Φωτό από: ottersandsciencenews.blogspot.com

#tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates