Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πώς να λούζεις σωστά τα μαλλιά σου

Τα μαλλιά αποτελούν σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς. Μπορεί να λούζεις κάθε μέρα τα μαλλιά σου αλλά ξέρεις τον σωστό τρόπο; Η σωστή τεχνική στο λούσιμο μπορεί να αλλάξει την όψη των μαλλιών σου και να σου προσφέρει τα πολυπόθητα υγιή, λαμπερά, μακριά μαλλιά που όλες οι γυναίκες επιθυμούν.

  1. Ξεκίνα με βρέξιμο

Βρέξε καλά τα μαλλιά σου πριν προσθέσεις το σαμπουάν. Θα έχεις παρατηρήσει πως αν δεν είναι καλά βρεγμένα το σαμπουάν δε θα κάνει εύκολα αφρό και δε θα απλωθεί έτσι σε όλο το κεφάλι, με αποτέλεσμα το πρώτο χέρι λουσίματος να πάει χαμένο.

  1. Λούσιμο

Διάλεξε ένα σαμπουάν που να ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σου, είτε είναι βαμμένα είτε λιπαρά ή ξηρά, στην αγορά θα βρεις μεγάλη ποικιλία από προϊόντα που σου ταιριάζουν. Μπορεί ακόμα να χρειαστείς και δύο σαμπουάν, ένα για το τριχωτό και ένα για τις άκρες σε περίπτωση που οι ανάγκες των μαλλιών σου είναι μικτές, όπως για παράδειγμα λιπαρό τριχωτό αλλά κατεστραμμένες άκρες. Μία φορά τη βδομάδα χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό για να καθαρίσουν σε βάθος τα μαλλιά και να φύγουν όλα τα υπολείμματα στάιλινγκ.

  1. Καλό ξέβγαλμα

Εννοείται πως ένα καλό ξέβγαλμα είναι απαραίτητο για να φύγει όλο το σαμπουάν. Μην τρίβεις, όμως, τα μαλλιά σου γιατί έτσι μπερδεύονται πιο εύκολα και σπάνε.

  1. Μάσκα

Μία μάσκα θα δώσει την απαραίτητη θρέψη στα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησέ την μια φορά τη βδομάδα ή ακόμα και δύο αν τα μαλλιά σου είναι πολύ ταλαιπωρημένα. Άφησε την για 5-10 λεπτά.

  1. Κοντίσιονερ

Το κοντίσιονερ θα κλείσει τα λέπια των μαλλιών σου που προηγουμένως άνοιξαν για να μπει η μάσκα. Επίσης, θα μαλακώσει τα μαλλιά ώστε να ξεμπερδεύονται πιο εύκολα.

  1. Τελευταίο ξέβγαλμα

Ρίξε αρκετό νερό στα μαλλιά σου, κατά προτίμηση δροσερό. Έτσι θα αποφύγεις τη λιπαρότητα στο τριχωτό και θα κλειδώσεις καλύτερα τα λέπια των μαλλιών βοηθώντας στο να διατηρηθεί το αποτέλεσμα όλης της προηγούμενης διαδικασίας.

  1. Όχι κάθε μέρα λούσιμο.

Προτίμησε το λούσιμο μέρα παρά μέρα και όχι κάθε μέρα, καθώς το καθημερινό λούσιμο οδηγεί σε αύξηση της λιπαρότητας και μπορεί να ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σου.

Φωτό από: www.gothealthcarewi.com

@tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates