Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καλωσορίζοντας το νέο κατοικίδιο στην οικογένεια!

Μετά από αρκετή έρευνα αποφασίσατε να υιοθετήσετε ένα μικρό ζωάκι στην οικογένεια σας. Πώς πρέπει να προετοιμάσετε την οικογένεια αλλά και το ίδιο το κατοικίδιο για αυτή την αλλαγή;

  1. Τα ζώα χρειάζονται σταθερότητα και ασφάλεια. Φροντίστε να βρείτε ένα σημείο στο σπίτι που θα τοποθετήσετε σταθερά το κρεβατάκι του ύπνου του, τα μπολ τροφής και νερού του καθώς και, εάν πρόκειται για γάτα, το δοχείο της άμμου. Προσέξτε ο χώρος που θα τοποθετήσετε τα πράγματα του νέου μέλους να μην εμποδίζει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αλλά και το αντίθετο, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να μην εμποδίζουν, με τη διέλευση τους, το χώρο του κατοικίδιου.
  1. Συμφωνείστε εάν το ζωάκι θα επιτρέπεται να κάθεται πάνω στα έπιπλα όπως στον καναπέ ή στο κρεβάτι. Ενδεχομένως τα παιδιά να θέλουν να παίρνουν το ζωάκι πάνω στο κρεβάτι τους ή στον καναπέ αλλά κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας να μην θέλει. Έτσι, θα πρέπει να έχει γίνει συμφωνία εξαρχής για να μην υπάρχουν στενοχώριες και διαμάχες.
  1. Βάλτε πρόγραμμα ποιός θα αναλαμβάνει ποια ανάγκη του κατοικίδιου. Ρυθμίστε εκ των προτέρων ποιός θα αναλάβει την καθαριότητα του ζώου, ποιός το τάισμά του και ποιός τη βόλτα του. Κάτι τέτοιο βοηθά ιδιαίτερα τα παιδιά στο να αναλαμβάνουν ρόλους και να γίνονται υπεύθυνα.
  1. Μεριμνήστε για την ασφάλεια του κατοικίδιου. Προσέξτε να μην υπάρχουν αντικείμενα που μπορεί να το τραυματίσουν, ενημερώστε τα παιδιά να μην του δίνουν μικρά αντικείμενα που μπορεί να καταπιεί κατά λάθος και φροντίστε για την ασφάλειά του στο μπαλκόνι και στα παράθυρα.

Ένα νέο κατοικίδιο είναι ένα νέο μέλος της οικογένειας που θα της προσφέρει χαρά και που χρειάζεται την δική του ιδιαίτερη φροντίδα.

Φωτό από: cachevalleyfamilymagazine.com

#tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates