Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η θέση των κατοικίδιων στα γιορτινά τραπέζια και στις εκδρομές

Τα Χριστούγεννα αποτελούν πάντα μία καλή αφορμή για να οργανώσουμε ευτυχισμένα τραπέζια με φίλους, να διασκεδάσουμε σε πάρτι, να πούμε το ναι σε περισσότερες βραδινές εξόδους και φυσικά να δραπετεύσουμε από την πόλη. Όσοι όμως από εμάς έχουμε ένα κατοικίδιο στην οικογένεια, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και  τις δικές του ανάγκες.

Κατοικίδια κι εκδρομές

Σε περίπτωση που έχεις οργανώσει μία εκδρομή, είναι σημαντικό να έχεις ενημερωθεί από πριν αν το ξενοδοχείο ή το σπίτι που θα μείνεις, δέχεται ζώα. Ζωάκια, όπως πουλιά, κουνέλια, ψάρια και γάτες είναι καλύτερο να μένουν πίσω στο σπίτι (με την προϋπόθεση ότι θα τα φροντίζει κάποιος) ή να φιλοξενούνται σε κάποιο φιλικό σπίτι.

Στην περίπτωση που έχεις σκύλο και δεν μπορείς ή δεν θέλεις να τον πάρεις μαζί σου, σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τον αφήσεις μόνο του πίσω. Οι λύσεις σε αυτή την περίπτωση είναι δύο: να ζητήσεις από ένα φίλο σου (κατά προτίμηση από κάποιον που να έχει οικειότητα με το ζώο) να τον φιλοξενήσει ή να τον αφήσεις σε ξενοδοχείο σκύλων. Στη δεύτερη περίπτωση, είναι καλό να ζητήσεις τη συμβουλή του κτηνιάτρου και φίλων σου που έχουν αφήσει ήδη τα σκυλιά τους και φυσικά να κάνεις μια έρευνα αγοράς. Επισκέψου το μέρος για να ξέρεις από πριν που θα μείνει ο σκύλος σου, ενημερώσου για το πρόγραμμα και βεβαιώσου ότι τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να έχουν τα ζώα τη φροντίδα που πρέπει.

Τα κατοικίδια στα γιορτινά τραπέζια

  • Τα ζωάκια που μένουν σε περιορισμένους χώρους, όπως το κουνέλι, θα πρέπει να παραμείνουν στον χώρο τους από την αρχή έως το τέλος του τραπεζιού. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα απομονώσεις σε ένα ήσυχο δωμάτιο και να βεβαιωθείς ότι έχουν όλα τα απαραίτητο (νερό, τροφή, καθαρό αέρα).
  • Το ίδιο ισχύει για τους σκύλους και τις γάτες. Θα πρέπει να σεβαστείς το γεγονός ότι μπορεί να μην είναι όλοι οι καλεσμένοι σου εξοικειωμένοι με τα ζώα – κάποιοι μπορεί να έχουν αλλεργία, να τα φοβούνται κτλ- οπότε δεν χρειάζεται να τεστάρεις τις αντοχές τους.
  • Επίσης, λάβε υπόψη σου ότι δεν αντιδρούν όλα τα ζώα το ίδιο όταν βρίσκονται με πολύ και άγνωστο κόσμο – είναι πιθανό να γίνουν επιθετικά, να έχουν άγχος ή να φοβούνται. Αν έχεις γάτα, περιόρισέ τη σε ένα δωμάτιο αλλά φρόντισε να είναι κοντά η άμμος, το φαγητό και το νερό της και βεβαιώσου ότι έχεις κλειδώσει την πόρτα για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις, βλέπε περίεργα παιδάκια.
  • Αν έχεις σκύλο, προετοίμασέ τον από πιο νωρίς, πράγμα που σημαίνει ότι καλό είναι να έχει φάει και να έχει βγει την απαραίτητη βόλτα λίγη ώρα πριν ξεκινήσουν οι τελικές ετοιμασίες. Αν ο σκύλος μένει στην αυλή, προτίμησε να τον έχεις δεμένο και όχι κοντά στην είσοδο του σπιτιού, ώστε να μην τον ανησυχούν οι καλεσμένοι σου. Αν μένει μέσα στο σπίτι, περιόρισέ τον σε ένα δωμάτιο ή σε ένα μέρος του σπιτιού. Και στις δύο περιπτώσεις όμως φρόντισε να έχει μπόλικο φρέσκο νερό, καθαρό αέρα και τα αγαπημένα του παιχνίδια για να απασχολείται.

Φωτό από: http://www.pinterest.com/pin/307933693240975370/

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates