Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι είναι Χριστούγεννα για σένα; Ευκαιρία να νιώσω άνθρωπος.

 

Εχμ… Τι είναι Χριστούγεννα παιδιά;

 

Είναι που στολίζουμε το δέντρο και ο Αη-Βασίλης μας φέρνει δώρα και μας λέει ότι είμαστε καλά παιδιά!

Άγγελος, 5 ετών

 

Είναι όταν λέμε τα κάλαντα και πάμε να ψωνίσουμε δώρα από τα μαγαζιά.

Σμαράγδα, 6 ετών

 

Είναι πολύ ωραία! Είναι το δέντρο, ο Άγιος Βασίλης, τα ξωτικά και τα δώρα!

Ουρανία, 6 ετών

 

Άσπρο χιόνι, κρύο, δώρα.

Κατερίνα, 6 ετών

 

Είναι για να τα γιορτάζουμε και να παίζουμε έξω.

Νίκος 8 ετών

 

Για μένα, Χριστούγεννα είναι… η φωνή του Frank Sinatra, το χρυσαφί φως στο σπίτι που σκεπάζει την ατμόσφαιρα σαν κουβέρτα, τα παγωμένα χέρια που ψάχνουν καταφύγιο στα γάντια, οι λιχουδιές σε κάθε γωνία του σπιτιού, τα δώρα στις αστραφτερές σακούλες, τα γλυκά χαμόγελα στα πρόσωπά μας.

Σχεδόν καμιά μέρα του χρόνου, δεν πλησιάζει σε τρυφερότητα συναισθήματος την 25η Δεκεμβρίου. Νιώθεις μια λιακάδα στην καρδιά, πότε χωρίς λόγο, πότε με αιτία- λες: γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού, τη γέννηση της Αγάπης. Τα Χριστούγεννα είναι πράγματι η γιορτή της αγάπης για μένα. Έρχεσαι πιο κοντά στην οικογένειά σου, σκέφτεσαι τι δώρα να κάνεις στον καθένα με σκοπό να κερδίσεις τη χαρά του, να του δείξεις ότι τον σκέφτεσαι και ότι είσαι κοντά του. Νιώθεις οικογενειακή ευτυχία!

Για αυτούς τους ίδιους λόγους όμως, καμιά φορά νιώθουμε και μια ανεξήγητη λύπη, μια παρουσία μοναξιάς. Όλα όσα μας λείπουν, έρχονται και μας χτυπάνε την πόρτα. Κι εμείς ανοίγουμε, με το κεφάλι κατεβασμένο, ευχόμενοι να ήταν όλα κάπως αλλιώς. Κι όμως, αν σκεφτούμε πραγματικά τι έχουμε, θα δούμε ότι, όχι μόνο δεν είμαστε μόνοι, αλλά έχουμε τον κόσμο όλο. Άλλοι είναι πραγματικά μόνοι και αυτοί, πολύ περισσότερο τώρα στις γιορτές, έχουν ανάγκη τη συντροφιά μας.

Τα Χριστούγεννα λοιπόν είναι και μια ευκαιρία να μοιραστούμε την ευτυχία μας, την παρέα μας, το ενδιαφέρον μας, να γεμίσουμε τον καναπέ με ανθρώπους που ψάχνουν  συντροφικότητα στις γιορτινές εκπομπές της τηλεόρασης. Σε παιδιά που δεν έχουν κανένα συγγενή και γιορτάζουν σε ιδρύματα. Σε αδέσποτα που τριγυρνούν στο κρύο ψάχνοντας νερό και κάποιο μεζέ. Πάρε τη μέρα αυτή σαν ευκαιρία, να στείλεις μια Χριστουγεννιάτικη κάρτα σε ανθρώπους που έχεις να δεις καιρό επειδή είναι μακριά, να επισκεφτείς τη θεία σου που πέρασε τα 80 της χρόνια, να στείλεις μια μπλούζα στη μικρή Μάγδα που περιμένει να υιοθετηθεί, να αφήσεις ένα κεσεδάκι με νερό παρέα με μια κονσέρβα στο σκαλάκι της εξώπορτας για τον τετράποδο «αλήτη» της γειτονιάς.

Χριστούγεννα λοιπόν για μένα, είναι μια καλή ευκαιρία να νιώσω άνθρωπος. Να σκεφτώ με αγάπη ανθρώπους έξω από μένα, να μοιράσω χαμόγελα σε όσους συναντώ, να χαρίσω ευτυχία με ό,τι κίνηση μπορώ και να ξαναγίνω παιδί, βιώνοντας τα έθιμα ένα-ένα. Προετοιμάζομαι να αφήσω τη χρονιά αυτή και να καλωσορίσω το επόμενο έτος, αδειάζοντας όσα με στρέσαραν, γεμίζοντας όσα με «γέμισαν», εκτιμώντας όσα έχω και όσα είμαι.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας.

Φωτό από: cutebabywallpapers.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates