Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρίσι: 10 εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε

Οι ντόπιοι μας αποκάλυψαν μερικές από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες στην πόλη τους και τις μοιραζόμαστε μαζί σας. Σίγουρα θα σας γοητεύσουν!

  1. Ταξιδέψτε στο παρελθόν στη στοά Verdeau

Οι στοές σχεδιάστηκαν το 19ο αιώνα για να προστατεύουν τους πεζούς από τη λάσπη αλλά και τις άμαξες που διέσχιζαν τους δρόμους της πόλης. Σήμερα απομένουν περίπου 20 και η στοά Verdeau είναι μια από τις πιο όμορφες, όπου θα βρείτε μαγαζάκια με αντίκες, παλιά βιβλία, χαρακτικά και vintage φωτογραφικές μηχανές (6 Rue de la Grange Batelière).

  1. Τραβήξτε φωτογραφίες στο Palais Royal

HAPPY-OUTSIDE-ARTTRAVEL-PARISI-EMPEIRIES-ZHSETE1
Με υπέροχες αυλές, μοντέρνα τέχνη και εκατοντάδες κολώνες κορινθιακού ρυθμού, αποτελεί παράδεισο για τους φωτογράφους καθώς τους χαρίζει απίθανα ενσταντανέ. Ένα από αυτά, οι απίθανες αντανακλάσεις πάνω στις ασημένιες μπάλες (8 Rue de Montpensier).

  1. Ανεβείτε στην ρόδα στους κήπους Tuileries

HAPPY-OUTSIDE-ARTTRAVEL-PARISI-EMPEIRIES-ZHSETE2
Από τα τέλη Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι στήνεται στους κήπους μια πελώρια ρόδα λούνα-παρκ που χαρίζει απίστευτη θέα σε όλο το Παρίσι με τον Πύργο του Άιφελ στο φόντο (Quai des Tuileries).

  1. Αποδράστε στο Πάρκο Monceau

HAPPY-OUTSIDE-ARTTRAVEL-PARISI-EMPEIRIES-ZHSETE3
Το δημοτικό πάρκο στο 8ο διαμέρισμα αποτελεί καταπράσινη όαση χαλάρωσης με καρουσέλ και μικρογραφίες από αιγυπτιακή πυραμίδα, κινέζικο φρούριο και ολλανδικό ανεμόμυλο. Είναι ιδανικό για οικογένειες με παιδιά ή απογευματινή βόλτα παρέα με τους ντόπιους αφού ελάχιστοι τουρίστες το γνωρίζουν (35 Boulevard de Courcelles).

  1. Ανακαλύψτε στο “μυστικό” νησί

HAPPY-OUTSIDE-ARTTRAVEL-PARISI-EMPEIRIES-ZHSETE4
Όλοι κατευθύνονται στο Ile de la Cité, το ένα από τα δύο φυσικά νησάκια του Σηκουάνα, αφού εδώ βρίσκεται ο περίφημος καθεδρικός της Notre Dame. Πολύ λίγοι όμως θα περάσουν μια από τις γέφυρες για να κατευθυνθούν στο “αδερφάκι” του, το Ile Saint Louis. Το νησάκι είναι μια όαση μακριά από τη βουή της πόλης και μοιάζει με γαλλικό χωριό που βρέθηκε στην καρδιά της πρωτεύουσας. Θα βρείτε όμορφα μαγαζάκια, φούρνους, τυροπωλεία και κουκλίστικα cafes σε μια ατμόσφαιρα που δεν διαφέρει και πολύ από τον 17ο αιώνα.

  1. Επισκεφθείτε το πιο δημιουργικό μουσείο

Το Musée de la chasse et de la nature, δηλαδή το Μουσείο Κυνηγιού και Φύσης, είναι κρυμμένο σε μια πρώην έπαυλη στο Marais και φιλοξενεί απίθανες συλλογές, από ταριχευμένα ζώα και κυνηγετικές στολές για αετούς μέχρι εκθέσεις σύγχρονης τέχνης (62 Rue des Archives).

  1. Κάντε πικ νικ ως αργά κάτω από τον Πύργο του Άιφελ

HAPPY-OUTSIDE-ARTTRAVEL-PARISI-EMPEIRIES-ZHSETE5
Σίγουρα όποιος επισκέπτεται το Παρίσι σπεύδει να ανέβει στο εμβληματικό αξιοθέατο για να θαυμάσει τη θέα στην πόλη. Εσείς θα ακολουθήσετε τους ντόπιους που οργανώνουν πικ νικ στη βάση του Πύργου και περιμένουν να θαυμάσουν τα υπέροχα χρώματα στον ορίζοντα μετά τη δύση του ηλίου (Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France).

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.arttravel.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates