Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μικρά tips για να εξοικονομείς νερό στο μπάνιο

Μετά την κουζίνα, το μπάνιο αποτελεί άλλον ένα χώρο, όπου το νερό σπαταλιέται πολύ εύκολα. Εκτός από το να κλείνεις τη βρύση όταν βουρτσίζεις τα δόντια ή όταν πλένεις τα χέρια σου, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να κάνεις οικονομία στο νερό και να συμβάλλεις κι εσύ στη γενικότερη προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε όλοι για να διαφυλάξουμε το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής μας.

Στο ντους

  • Όσο περιμένεις να ζεσταθεί το νερό, τοποθέτησε ένα λεκανάκι κάτω από τη ντουσιέρα. Αυτό το νερό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μετέπειτα στην τουαλέτα, στο πότισμα των φυτών ή και γενικά στο καθάρισμα.
  • Εγκατάστησε ένα ντους χαμηλής ροής. Μπορεί να κοστίσει λίγο παραπάνω από ότι το κανονικό, αλλά με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομείς περισσότερο νερό και περισσότερα χρήματα στους μετέπειτα λογαριασμούς.
  • Ξόδευε λιγότερο χρόνο στο ντους. Σε περίπτωση, που χάνεις την αίσθηση του χρόνου εύκολα, φέρε ένα ραδιόφωνο στο μπάνιο και υπολόγισε τη διάρκεια του ντους με το πόσα τραγούδια έπαιξαν στο ραδιόφωνο. Προσπάθησε το ντους σου να έχει διάρκεια όσο ένα τραγούδι !
  • Να κλείνεις πάντοτε τη βρύση, όση ώρα βουρτσίζεις τα δόντια σου ή ξυρίζεσαι.

Στη μπανιέρα

  • Σκέψου το αφρόλουτρο στην μπανιέρα ως μία πολυτέλεια και κράτησέ το , μόνο για ειδικές περιστάσεις. Επειδή το νερό που σπαταλιέται εκεί είναι πολύ, προτίμησε το απλό ντους για καθημερινή χρήση.

Στο νιπτήρα

  • Εγκατάστησε μία βρύση χαμηλής ροής στο νιπτήρα ώστε να εξοικονομείς λίτρα νερού κάθε φορά που χρησιμοποιείς τη βρύση. Οι συμβατικές βρύσες ξοδεύουν 3 λίτρα νερό ανά λεπτό ενώ οι χαμηλής ροής 1.5 λίτρο νερό ανά λεπτό.
  • Αν η βρύση του νιπτήρα στάζει όλη την ώρα επιδιόρθωσέ τη αμέσως. Εκτός του ότι είναι ενοχλητικό, είναι επίσης τεράστια σπατάλη νερού. Το συνεχές στάξιμο της βρύσης μπορεί να χάσει περισσότερα από 20 λίτρα νερού την ημέρα.

Στην τουαλέτα

  • Προτίμησε μία τουαλέτα χαμηλής ροής. Το συνεχές τράβηγμα στο καζανάκι είναι η μεγαλύτερη αιτία σπατάλης νερού. Παλαιότερα, οι συμβατικές τουαλέτες χρησιμοποιούσαν 5 έως 6 λίτρα νερό κατά την απόπλυση, ενώ τα καινούρια μοντέλα χρησιμοποιούν μόλις 1.6 λίτρα νερό. Δεδομένου ότι χρησιμοποιείς την τουαλέτα πολλές φορές κάθε μέρα, ένα τέτοιο μοντέλο εξασφαλίζει περισσότερο νερό.
  • Ένας hardcore κανόνας που όμως ακολουθούν αρκετοί οικολόγοι: Μην τραβάς το καζανάκι κάθε φορά που πας τουαλέτα για να ουρήσεις, αλλά συγκεντρωτικά. Στο μεσοδιάστημα μπορείς να κατεβάσεις απλά το καπάκι.
  • Για κανένα λόγο μην πετάς πράγματα στην λεκάνη. Σπαταλάς άσκοπα νερό χωρίς να χρειάζεται στην πραγματικότητα. Για χαρτομάντιλα και άλλα απορρίμματα απλά χρησιμοποίησε τον κάδο.

Φωτό από: thaunha.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates