Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ασυνέπεια: η μοντέρνα μάστιγα που καταστρέφει τις φιλίες μας.

To Facebook είναι γεμάτο events που οι χρήστες δηλώνουν ότι θα παραβρεθούν και όταν έρχεται εκείνη η στιγμή δεν εμφανίζονται ποτέ!

Δικαιολογίες του τύπου “Άργησα στη δουλειά”, emails που λένε “Συγνώμη, δεν θα τα καταφέρω”, γραπτά μηνύματα του στιλ “Κάτι μου ‘τυχε” δίνουν και παίρνουν ανάμεσα σε γνωστούς και φίλους! Είναι η μάστιγα των καιρών και λέγεται: Ασυνέπεια!

Και αυτό γιατί ζούμε σε μια εποχή όπου είναι εύκολο να φορτώσεις υπερβολικά το πρόγραμμά σου, να αργήσεις ή να μην εμφανιστείς καθόλου. Επίσης, είναι εύκολο να ακυρώσεις μέσω της τεχνολογίας τα σχέδιά σου και μάλιστα την τελευταία στιγμή. Ένα ψυχρό και αδιάφορο μήνυμα του τύπου “Έμπλεξα…” αρκεί για να μας ξεμπλέξει από μία υποχρέωση, ενώ η αλήθεια είναι ότι απλά βαριόμαστε και είμαστε ασυνεπείς!!!

Όχι μόνοι εμείς αλλά όλοι μας. Γιατί για κάθε μας εκδήλωση στην οποία δεν εμφανίστηκαν οι φίλοι μας, υπάρχουν τουλάχιστον άλλες δύο στις οποίες δεν εμφανιστήκαμε εμείς. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα… “δούναι και λαβείν”. Μάλιστα, το μέγεθος της ασυνέπειας είναι τόσο ευρύ που κανένας πλέον δεν την εκλαμβάνει σαν προσωπική προσβολή. Απλά, έτσι έχουν τα πράγματα σήμερα… Αυτός είναι ο νέος τρόπος ζωής, δεν εμφανίζεσαι κάπου χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία, χωρίς καν να μπεις στον κόπο να επικοινωνήσεις την απουσία σου και δεν τρέχει τίποτα.. όλοι φίλοι… αν και όλοι νιώθουμε κάποια ψήγματα απόρριψης και απογοήτευση. Όμως, όταν εμείς δεν εμφανιζόμαστε κάπου που είχαμε υποσχεθεί ότι θα πάμε, αλλά αντίθετα αράζουμε στον καναπέ μας, νιώθουμε μια ανακούφιση, ένα μικρό θρίαμβο ναρκισσισμού. Αυτή η εναλλαγή συναισθημάτων απόρριψης και ανακούφισης αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης φιλίας.

Οι χρήστες του Facebook λένε ότι δηλώνουν συμμετοχή σε καμιά 12καριά εκδηλώσεις, πάρτι, γενέθλια την εβδομάδα, αλλά εμφανίζονται μόνο σε δύο άντε τρία το πολύ.

Βέβαια, δεν θα ήμασταν τόσο ασυνεπείς αν δεν ήταν τόσο εύκολο. Τίποτα δεν μας βγάζει από μια δύσκολη θέση πιο εύκολα από ένα γραπτό μήνυμα. Επιπλέον, το ίντερνετ και οι 338 κατά μέσο όρο φίλοι μας στο Facebook μας δίνουν την ψευδαίσθηση των άπειρων επιλογών για να προγραμματίσουμε τη νύχτα μας. Και επειδή όλα σχεδόν τα event οργανώνονται μέσα από την τεχνολογία και το ίντερνετ, θεωρούμε και φυσιολογικό να τα απορρίπτουμε μέσω της τεχνολογίας επίσης.

Σε μια έρευνα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Badoo, το 48% των χρηστών ηλικίας 18-24 ετών παραδέχθηκε ότι έχει ακυρώσει τα σχέδιά του, και μάλιστα την τελευταία στιγμή, μέσω των κοινωνικών δικτύων. Γιατί; Γιατί είναι πολύ πιο εύκολο από το να σηκώσεις το τηλέφωνο και να μιλήσεις σε κάποιον ή ακόμα χειρότερα να του το πεις κατά πρόσωπο.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η ασυνέπεια είναι σημάδι ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι φίλοι μας, δεν επενδύουμε σε αυτούς και αυτό είναι κάτι πολύ κακό για τις σχέσεις μας. Όλοι έχουμε ένα φίλο που εμφανίζεται μόνο αν γκρεμιστεί κάποιος φούρνος, που όλο λέει ότι θα έρθει και ακόμα έρχεται…

Ας σταματήσουμε να είμαστε τόσο άκυροι και ας βάλουμε τα δυνατά μας για να προστατεύσουμε τις φιλίες μας. Και αν καμιά φορά μας τύχει κάτι και δεν μπορούμε να είμαστε συνεπείς, ας μιλήσουμε στο τηλέφωνο και όχι να στείλουμε ένα ψυχρό και αδιάφορο μήνυμα στο Facebook…

Φωτό από: www.incisozluk.com.tr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates