Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6 πράγματα που απολαμβάνεις όταν ζεις μόνη σου!

Από παιδιά ονειρευόμαστε πότε θα έρθει η στιγμή να μείνουμε μόνοι μας και να αποκτήσουμε την ανεξαρτησία μας. Γιατί μερικές φορές είναι δύσκολο να συμβιώνεις. Όταν μένεις μόνη σου δεν υπάρχει κανείς που να σε ελέγχει και να σου λέει τι να κάνεις και τι να μην κάνεις. Και αυτό είναι κάτι όμορφο! Επίσης, μόνο όταν αποφασίζεις εσύ για τη ζωή σου, μπορείς να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου.

Αυτά είναι 6 πράγματα που απολαμβάνεις όταν ζεις μόνη σου:

Μόνη δεν σημαίνει και έρημη!

Άλλο το να μένεις μόνη και άλλο το να αισθάνεσαι μόνη. Το ότι μένεις μόνη σου δεν σημαίνει ότι είσαι αποκομμένη από την κοινωνία. Μπορείς όποτε θέλεις να καλέσεις τους φίλους σου, να επικοινωνήσεις με τους άλλους, να επισκεφθείς την οικογένειά σου όποτε νιώθεις την ανάγκη να τους δεις! Απλά επιλέγεις να μένεις μόνη σου.

Συζητάς με τον εαυτό σου!

Μην ανησυχείς! Δεν τρελάθηκες! Είναι κάτι που κάνουν όλοι όταν είναι μόνοι τους. Απλά, εσύ μπορεί να το κάνεις λίγο περισσότερο. Αν απλά θέλεις να σπάσεις τη σιωπή, βάλε ένα σταθμό στο ραδιόφωνο ή άκου μουσική. Αν δεν σου φτάνει, υιοθέτησε ένα ζωάκι!

Το ψυγείο σου είναι διαρκώς άδειο!

Όταν ζεις με τους γονείς σου το ψυγείο δεν είναι ποτέ άδειο. Τώρα, όμως, που ζεις μόνη σου πρέπει εσύ να το γεμίσεις, αλλιώς θα πεθάνεις της πείνας. Σίγουρα μπορείς να πεταχτείς μέχρι τη μαμά σου γιατί έχει γεμιστά, αλλά παρόλα αυτά πρέπει να ψωνίσεις. Και αυτό είναι το καλό. Πρώτον, γιατί δεν παίρνεις έξτρα κιλά και δεύτερον γιατί ψωνίζεις πράγματα που σου αρέσουν και που δεν θα στα φάει κανένας άλλος!!! Επίσης, πόσο καιρό θα αντέξεις τρώγοντας σουβλάκια; Είναι και ανθυγιεινό και ακριβό. Οπότε θα μάθεις σιγά-σιγά να μαγειρεύεις!

Μπορείς να καλείς “φίλους” ή απλούς φίλους στο σπίτι!

Είναι δύσκολο να περνάς χρόνο με τη σχέση σου όταν ζεις με τους γονείς σου ή έχεις συγκάτοικους. Όταν όμως ζεις μόνη σου, η ιδιωτική σου ζωή είναι πραγματικά ιδιωτική. Κάνεις ότι θέλεις, καλείς όποιον θέλεις, όποτε θέλεις, μαλώνεις με την ησυχία σου και γενικά κάνεις ότι σου αρέσει, χωρίς να ανησυχείς για τους άλλους!

Μαθαίνεις να εκτιμάς τη σιωπή…

Αν μπορείς να αντέξεις τα έξοδα, το να ζεις μόνη είναι υπέροχο, γιατί ζεις σε ένα περιβάλλον που το έχεις φτιάξει όπως σου αρέσει, απολαμβάνοντας την ησυχία και την ηρεμία σου. Στην αρχή μπορεί να φοβάσαι λίγο, αλλά όταν το συνηθίσεις θα σου αρέσει γιατί θα μπορείς να χαλαρώνεις ευκολότερα, να κοιμάσαι καλύτερα και να σκέφτεσαι χωρίς εξωτερικές ενοχλήσεις. Μπορείς να επικοινωνείς με τον έξω κόσμο, μόνο όταν εσύ το θέλεις και κανείς δεν θα εισβάλει απρόσκλητος στις ιδιωτικές σου στιγμές. Το σπίτι σου είναι το κάστρο σου και η βασίλισσα είσαι εσύ!

Δεν σε ενοχλεί κανείς!

Το να πρέπει να ανέχεσαι διαρκώς τους άλλους, είναι μια καταπιεστική κατάσταση. Όλοι θέλουμε να έχουμε το χώρο και το χρόνο μας. Υπάρχουν στιγμές που πολύ απλά δεν θέλεις να δεις κανέναν! Το να ζεις μόνη σου σημαίνει ότι είσαι ελεύθερη να κάνεις  ό,τι σ’ αρέσει χωρίς να συμβιβάζεσαι με τους άλλους. Να φοράς ό,τι θέλεις, να μην χρειάζεται να παρακαλάς για να μπεις στο μπάνιο, να βλέπεις ό,τι θέλεις στην τηλεόραση, να ακούς ό,τι μουσική (και όσο δυνατά) θέλεις!

Φωτό από: www.blogher.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates