Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Μεγάλες προσδοκίες

Μεγάλες προσδοκίες

Ακούω συνεχώς για executive coaching, life coaching, μέχρι και μένα με ρωτούν αν εγώ κάνω coaching. Όμως όχι, δεν κάνω.

Οφείλω να πω ότι με ενδιέφερε πολύ να ζήσω και γω μια τέτοια εμπειρία που δεν είναι mentoring ούτε ψυχανάλυση. Ήθελα να βιώσω πώς γίνεται το coaching, δηλαδή ο δρόμος για την επίτευξη επαγγελματικών και /ή προσωπικών στόχων.

Έτσι, λοιπόν, όταν γνώρισα τη Μαρία Κοκκίνου που είναι executive και life coach, αμέσως άδραξα την ευκαιρία να το δοκιμάσω και να δω πως μπορώ να ξεμπλέξω τους πολλαπλούς στόχους που έχω διαμορφώσει στη μεταβατική αυτή φάση της ζωής μου.

Με τη συζήτηση, που ήταν ένας βομβαρδισμός ερωτήσεων – που όμως δεν σε φοβίζουν, ούτε σε κάνουν να αμύνεσαι ή να αντιστέκεσαι ίσως λόγω της ποιότητας της Μαρίας – έφτασα σε έναν κόμπο, που είχε μπλοκάρει έναν από τους στόχους μου.

Ο κόμπος ήταν οι αυξημένες προσδοκίες που είχα για μια επαγγελματική συνάντηση. Έλα όμως που τα πράγματα δεν έγιναν όπως φαινόντουσαν από την αρχή ούτε, όμως, τα όπως τα περίμενα και τα είχα σχεδιάσει. Αυτό εμένα μου δημιούργησε ένα φρένο.

Ο Καζαντζάκης είχε γράψει «Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι ελεύθερος». Το να έχεις τη σοφία να μην περιμένεις κάτι συγκεκριμένο σε κάνει ανάλαφρο, δημιουργικό, κρατάει ανοιχτά τα παράθυρα της ψυχής σου. Όταν όμως έχεις συγκεκριμένες αναμονές από συμπεριφορές, γεγονότα, ανθρώπινες σχέσεις ή και τη ζωή την ίδια, είναι σαν να δίνεις τη δύναμή σου στους άλλους. Γιατί αν τα πράγματα εξελιχθούν διαφορετικά από ό,τι τα περιμένεις, είσαι ανοιχτός στην απογοήτευση και όχι μόνο. Οι άλλοι παίρνουν τη δύναμη να σε στενοχωρήσουν, εμποδίσουν, απογοητεύσουν, να σου παραλύσουν τα κίνητρα, αν τους το επιτρέπεις μέσα σου. Κι αν σου κοπούν τα φτερά, απογοητεύεσαι, φοβάσαι, μπλοκάρεις.

Ενώ η πραγματικότητα είναι πως αυτό είναι το παιχνίδι της ζωής και όλα όσα συμβαίνουν είναι μέσα στο παιχνίδι. Εφ’ όσον οι εξωγενείς παράγοντες δεν αλλάζουν, σημασία έχει να αλλάξουμε εμείς το πώς τα βλέπουμε. Όσο μεγαλύτερες οι προσδοκίες (όχι τα όνειρα) τόσο μεγαλύτερα τα γκρεμίσματα.

Βλέποντας κατάματα αυτόν τον κόμπο που ανακαλύψαμε σε συνεργασία με τη Μαρία, ήδη κάναμε το πρώτο βήμα για να λυθεί και ήδη έβαλα σε εφαρμογή τη συνέχιση του σχεδίου μου, σαν μην μπλόκαρε ποτέ.

Πραγματικά είδα πολύ θετικά το executive coaching. Η συνάντηση και η συνεργασία μου ήδη απέφερε καρπούς από την πρώτη κιόλας συνάντηση. Ευχαριστώ Μαρία.
 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates