Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Περιμένοντας το δεύτερο

Άκουγα πολλές μαμάδες στο παρελθόν να σχολιάζουν ότι η περίοδος της δεύτερης εγκυμοσύνης δεν έχει καμιά σχέση με την πρώτη και αναρωτιόμουν πόσο διαφορετική θα μπορούσε να είναι;

Πολύ, μπορώ να σας απαντήσω τώρα, από την προσωπική μου εμπειρία.

  1. Κανείς δεν σας νταντεύει όπως την πρώτη φορά. «Πώς κάνετε έτσι; Έγκυος είστε, δεν είστε άρρωστη!!» Είπατε κάτι;
  1. Η αγωνία, οι ανασφάλειες και οι φοβίες είναι σημαντικά μειωμένες. Δεν περπατάτε σαν να κουβαλάτε 2 ντουζίνες αυγά.
  1. Συμμετέχετε κανονικά σε όλες τις δουλειές του σπιτιού. Ενώ στην πρώτη εγκυμοσύνη σας, μάλλον, δεν σας άφηναν ούτε τα σκουπίδια να βγάλετε, τώρα μπορείτε να τα κάνετε όλα.
  1. Μπορεί και να μην είστε τόσο τυπική και ενοχική με τις οδηγίες του γιατρού σας. Δεν τρομοκρατείστε όταν ξεχάσετε μια φορά να πάρετε το σίδηρο ή την πολυβιταμίνη σας και σίγουρα δεν έχετε τύψεις για μια βδομάδα αν φάτε κάτι παραπάνω ή κάτι από τα «απαγορευμένα»
  1. Έχοντας ήδη ένα παιδί στο σπίτι, μικρότερο ή λίγο μεγαλύτερο, δεν έχετε την πολυτέλεια να κοιμηθείτε 2-3 ώρες το απόγευμα επειδή αυτό χρειάζεστε ούτε φυσικά να αρνηθείτε στο παιδί σας εκείνη την βόλτα που θέλει.
  1. Ο χρόνος περνάει πολύ πιο γρήγορα και όχι βασανιστικά αργά. Δεν έχετε το χρόνο να σκεφτείτε, να αναλογιστείτε, να αισθανθείτε.
  1. Αισθάνεστε τύψεις που δεν ασχολείστε τόσο πολύ, που ο ενθουσιασμός δεν είναι ο ίδιος, που τα συναισθήματα δεν είναι πρωτόγνωρα.

Όλα όμως είναι φυσιολογικά συναισθήματα και όταν πάρετε το μωράκι σας αγκαλιά τα συναισθήματα θα σας κατακλύσουν και θα πάρει και το καινούργιο μέλος της οικογένειάς σας τη θέση του στην καρδιά σας και στη ζωή σας.

 

Φωτό από: www.communitycare.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates