Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Παράδεισος και Κόλαση, ένα τσιγάρο δρόμος…

Παράδεισος και Κόλαση, ένα τσιγάρο δρόμος…

Αν ρωτήσεις έναν οπαδό της Μάντσεστερ Σίτι πόσο απέχει η κόλαση από τον παράδεισο, θα σου απαντήσει άμεσα: λίγο λιγότερο από 4 λεπτά. Σε τέσσερα μόνο λεπτά, παίχτηκε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα με ένα πρωτόγνωρο κοντράστ συναισθημάτων που όμοιό του βρίσκουμε μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες.

Η Μάντσεστερ Σίτι, μπήκε στην ποδοσφαιρική ζωή τα τελευταία χρόνια, όταν και πέρασε στα χέρια του Σεϊχη Μανσούρ που τίναξε την ποδοσφαιρική μπάνκα στον αέρα, φέρνοντας στην –μέχρι τώρα άγνωστη- μπλε πλευρά του Μάντσεστερ ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στην ποδοσφαιρική αγορά.

Ο δρόμος της κατάκτησης του αγγλικού πρωταθλήματος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Αντιθέτως, πέρασε από 40 κύματα, από συνεχείς ανακατατάξεις στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τελικό νικητή τον προπονητή της ομάδας Ρομπέρτο Μαντσίνι και τους παίκτες του.

Η τελευταία αγωνιστική, βρήκε την Σίτι ισόβαθμη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο η διαφορά τερμάτων ήταν σαφώς υπέρ της πρώτης. Συνεπώς, ο μόνος τρόπος για τη Γιουνάιτεντ να κατακτήσει το πρωτάθλημα ήταν να κερδίσει η ίδια και να μην κερδίσει η Σίτι.

Όταν στο 38ο λεπτό προηγήθηκαν οι «μπλε» τα πάντα έδειχναν να παίρνουν το δρόμο τους. Όμως, ο γνώριμός μας Τζιμπρίλ Σισέ είχε διαφορετική άποψη, καθώς ισοφάρισε την Σίτι για λογαριασμό της ΚΠΡ, ομάδας που αγωνίζεται τώρα. Σα να μην έφτανε αυτό, η ΚΠΡ προηγήθηκε στο σκορ, μόλις 25 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Εκεί ο σκηνοθέτης είχε κέφια δείχνοντας επί της ουσίας τα πρόσωπα των οπαδών και από τα δύο γήπεδα που παιζόταν το πρωτάθλημα. Ευτυχία και χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε ήδη προηγηθεί στο σκορ, σκυθρωπά πρόσωπα και γκρίνια σε αυτά των οπαδών της Σίτι.

Φτάνοντας στο 90ο λεπτό ο 4ος διαιτητής της αναμέτρησης ύψωσε τον φωτεινό πίνακα δείχνοντας πως θα παιχτούν ακόμη 5 λεπτά παιχνιδιού. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Σίτι δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα συμβεί. 2 γκολ σε 5 λεπτά χρειαζόταν η Σίτι ούτως ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα έπειτα από 40 και πλέον χρόνια. Το γκολ του Βόσνιου, Εντίν Τζέκο, αναζωπύρωσε κάπως τις ελπίδες των «πολιτών» που όμως ήξεραν πως δεν αρκεί.

Το ρολόι σημάδευε το 94ο λεπτό όταν μετά από πολλές διεκδικήσεις της μπάλας, εκείνη έφτασε στα χαρισματικά πόδια του Αργεντινού Κουν Αγκουέρο που σουτάροντας από πλεονεκτική θέση σκόραρε, δίνοντας τη νίκη και το πρωτάθλημα σε ένα κοινό που δεν είχε ξαναζήσει ποτέ τέτοιο συναίσθημα.

Η άμορφη μάζα που δημιουργήθηκε κατά την επίτευξη του γκολ μαρτυρά του λόγου το αληθές με ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας να γίνονται «νομίμως» ανήλικα παιδιά λόγω της έντασης των πανηγυρισμών τους. Ομαδικές αγκαλιές και δάκρυα συνέθεσαν ένα πανηγυρικό πρωτάθλημα για τη Σίτι, ενώ η απονομή έκανε περήφανους τους πάντες στο γήπεδο, σε μια από τις πιο απρόβλεπτες σκηνές στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates