Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πώς να χειριστείτε τις εκρήξεις του παιδιού σας

Έρχονται στιγμές που αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να κουμαντάρεις το ταμπεραμέντο και τις εκρήξεις του παιδιού σου. Αυτές τις στιγμές αισθανόμαστε όλοι ανήμποροι μπροστά στους μικρούς μπόμπιρες και σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Χρειάζεται υπομονή, ηρεμία, θέληση και σταθερή συμπεριφορά για να μπορέσετε να χειριστείτε τέτοιες εκρήξεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα μικρά παιδιά αντιμετωπίζουν τον κόσμο με δέος. Δεν είναι εύκολη η ζωή τους. Όλα είναι καινούργια για αυτά, μεγάλα, σημαντικά.

  1. Προσπαθήστε να προβλέψετε τις εκρήξεις τους. Ο καθένας μας ξέρει πολύ καλά το παιδί του. Υπάρχουν σημάδια και σημεία που μας προειδοποιούν για τις εκρήξεις. Όταν λοιπόν βλέπουμε τα πρώτα σημάδια, ψάχνουμε τρόπους να τα αποπροσανατολίσουμε, να τα κάνουμε να ξεχαστούν και να ηρεμήσουν.
  1. Φροντίζουμε να έχουμε ηρεμία στο σπίτι μας χωρίς εντάσεις, φωνές και καυγάδες. Η δική μας ηρεμία περνάει στα παιδιά μας και θα αποτελέσει καλό παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες.
  1. Δεν υποκύπτουμε στα αιτήματά τους και τις απαιτήσεις. Πολλές φορές τα παιδιά χρησιμοποιούν αυτό τον τρόπο για να γίνει το δικό τους και να τους κάνουμε τα χατίρια. Προσπαθούμε να κρατάμε σταθερή στάση και να τους εξηγούμε ήρεμα ότι με αυτή τη συμπεριφορά δεν πετυχαίνουμε αυτό που θέλουμε και ότι δεν γίνεται οι άλλοι να μας κάνουν το χατίρι με αυτή τη συμπεριφορά.
  1. Τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Όλα είναι καινούργια και πρωτόγνωρα για αυτά. Όλα συμβαίνουν στον υπερθετικό βαθμό. Προσπαθήστε να τα βοηθήσετε να καταλάβουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και να μην τα φοβούνται. Όλοι μας νευριάζουμε, όλοι φοβόμαστε, όλοι έχουμε τα κάτω μας και αυτό δεν είναι κακό.
  1. Τελευταίο αλλά πιο σημαντικό. Επικοινωνήστε με το παιδί σας. Χτίστε μια σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά σας. Έτσι θα αισθάνονται ασφάλεια, δε θα φοβούνται και θα μοιράζονται τα προβλήματά τους, τις σκέψεις τους, τους φόβους τους μαζί σας.

Και κάποια στιγμή θα επικρατήσει η λογική, θα σταματήσουν οι υστερίες και οι εκρήξεις θυμού και κανείς μας δε θα τις θυμάται.

Φωτό από: fun107.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates