Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

9 φρούτα ή λαχανικά που θα σε κρατήσουν ενυδατωμένη στις ζέστες!

Μαζί με το νερό, χρειαζόμαστε πολλά φρούτα και λαχανικά για να μας βοηθήσουν να μείνουμε ενυδατωμένες και να απολαύσουμε κάτι δροσιστικό ή νόστιμο.

Το καλό είναι ότι μερικά από αυτά τα βρίσκουμε όλο το χρόνο.

Τα υπόλοιπα, μόνο το καλοκαίρι γιατί η φύση ξέρει ότι μας είναι απαραίτητα.

  1. Γρανίτες

Μπορείς να τις φτιάξεις μόνη σου με φυσικούς χυμούς ή να τις αγοράσεις έτοιμες (προσοχή στη ζάχαρη). Μπορείς να φτιάξεις και παγάκια βάζοντας στο νερό πριν πήξει φρέσκα φρούτα μέσα. Μετά, ρίχνεις τα παγάκια στο νερό. Λιώνοντας το παγάκι εμφανίζεται στο ποτήρι ένα κεράσι ή ένα κομματάκι ανανά.

  1. Καρπούζι

Το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο που περιέχει 91% νερό. Μπορείς να το φας μετά το φαγητό, σαν σνακ στην παραλία (ναι από το τάπερ), σαν φρουτοσαλάτα, σαν χυμό στο μπλέντερ (αφού αφαιρέσεις τα κουκούτσια).

  1. Αγγουράκια

Αγαπημένα όλο το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει ελληνική χωριάτικη χωρίς τα φρέσκα αγγουράκια. Με περιεκτικότητα  96.7% σε νερό προσφέρουν ενυδάτωση και ίνες. Στα σάντουιτς, στο τζατζίκι, στις σαλάτες, στο ουζάκι, τα αγγουράκια χαρίζουν τη δροσιά τους.

  1. Τομάτες

Το άλλο συνθετικό της χωριάτικης. Οι ζουμερές τομάτες προσθέτουν τους χυμούς τους και γεύση στις σαλάτες, στις τροφές, στο σουβλάκι, στα σάντουιτς. Πολύ νόστιμη και σαν τοματόζουμο, με πολλά παγάκια.

  1. Σέλερυ

Λαχανικό με άρωμα, βιταμίνες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το σέλερυ είναι ιδανικό για την σαλάτα ή για χυμό.

  1. Πράσινες πιπεριές

Αντιοξειδωτικές και γεμάτες βιταμίνες έχουν περιεκτικότητα σε νερό 93.9%. Η τρίτη της παρέας για τη χωριάτικη ελληνική σαλάτα, αλλά τρώγονται και σαν σνακ (καλά… μαγειρεμένες σαν γεμιστά ή τουρλού με μελιτζάνες, δεν περιγράφονται).

  1. Σπανάκι

Το σπανάκι, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, έχει περιεκτικότητα 91.4% σε νερό. Ωμό μέσα στις σαλάτες ή μέσα στο χυμό λαχανικών προσφέρει μια ωραία τροφή για τις ζέστες.

  1. Πεπόνι

Άλλο ένα αρωματικό καλοκαιρινό φρούτο με περιεκτικότητα 90,2% σε νερό και βιταμίνες Α και C. Δε χρειάζεσαι ζάχαρη, έχεις το πεπόνι. Σαν φρούτο, σε φρουτοσαλάτα, σαν χυμός, μέσα στο γιαούρτι σου, σαν smoothie.

  1. Φράουλες

Η γεύση της φράουλας είναι από αυτές που αγαπάμε. Στο γάλα, στο γιαούρτι, σαν φρουτοσαλάτα, σαν χυμός ή smoothie, οι φράουλες γεμίζουν το οργανισμό μας με ίνες, άρωμα και γεύση. Έχοντας περιεκτικότητα 91% σε νερό, μας ξεδιψούν και φέρνουν χρώμα στη ζωή μας.

 

Φωτό από: bonnieplants.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates