Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιατί το μέλλον είναι γραμμένο στην παλάμη μας;

Αν νομίζετε ότι μιλάμε για χειρομαντεία κάνετε λάθος. Μιλάμε για smart phones και tablet pc. Όταν φεύγω το πρωί από το σπίτι, το πρώτο πράγμα που βεβαιώνομαι ότι έχω πάνω μου δεν είναι ούτε τα κλειδιά μου, ούτε το πορτοφόλι μου αλλά το κινητό μου!

Κατά κάποιο τρόπο αυτή η σχετικά μικρή συσκευή έχει γίνει προέκταση της ζωής μου και έχω βάσιμες υποψίες ότι δεν είμαι ο μόνος. Όταν περπατάω στο δρόμο δεν υπάρχει περίπτωση να μην χρησιμοποιεί κάποιος γύρω μου το κινητό του: για να μιλήσει, να μπει στο internet, να στείλει ένα μήνυμα, να γράψει ένα tweet, να κάνει ένα status update στο facebook, να μοιραστεί ένα τραγούδι, να φωτογραφίσει, ο,τιδήποτε.

Όλα αυτά με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι κινητές συσκευές (smart phone & tablet pc) και τα κοινωνικά δίκτυα ίσως διαμορφώσουν τις κοινωνίες του μέλλοντος. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους.

Επικοινωνούμε τα συναισθήματα και τις εμπειρίες μας σε αληθινό χρόνο

Τα social media δημιουργήθηκαν με βάση την ανάγκη μας να εκφραστούμε καλύτερα και να μοιραστούμε πράγματα. Οι άνθρωποι ενθουσιαζόμαστε όταν επικοινωνούμε με χαρά όσα συμβαίνουν μέσα στη μέρα μας και μάλιστα τη στιγμή που συμβαίνουν! Είτε είναι ένα ανέκδοτο, ένα αστείο βιντεάκι, μια όμορφη εικόνα, μια νέα αγορά, ένα ταξίδι, κάτι νέο που ακούσαμε. Αυτή η άμεση έκφραση των συναισθημάτων μας δεν ήταν δυνατή πριν από τη διάδοση των smart phones. Όλη αυτή η αμεσότητα, μας κάνει να ζούμε ταυτόχρονα κι εμείς για παράδειγμα την ευτυχία των φίλων μας κι έτσι δενόμαστε συναισθηματικά πιο πολύ.

Χτίζουμε δυνατότερες σχέσεις

Αυτός ο οργασμός επικοινωνίας, μας βοηθά να νιώσουμε πιο κοντά με τις επαφές και τους φίλους μας, είτε κάνοντας πιο δυνατές τις υπάρχουσες σχέσεις μας είτε δημιουργώντας νέες. Φυσικά θα αναρωτηθείτε αν όλα αυτά τα sharing και posting και tweeting μας βοηθούν να χτίσουμε τους σωστούς δεσμούς; Εδώ πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπία.

Άλλωστε τα καλύτερα application στα social media δεν σε κρατούν αιχμάλωτο μιας οθόνης αλλά σε απελευθερώνουν και σου δίνουν τα εργαλεία να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με νέους τρόπους. Μπορεί να μην έχεις χρόνο να πας για καφέ με κάποια φίλη αλλά ένα μήνυμα, ένα τηλέφωνο ή ένα like σε κάτι που ανέβασε στο facebook αποτελεί έναν άλλο τρόπο να διατηρήσεις ζωντανή μια σχέση στην αληθινή ζωή.

Απολαμβάνουμε πιο πλούσια ζωή

Ο στόχος κάθε κοινωνικού μέσου είναι να φέρει πιο κοντά ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος για κάτι κοινό. Σήμερα υπάρχουν δεκάδες applications στα κινητά τηλέφωνα που μας ενημερώνουν από το που θα βρούμε την πιο φθηνή βενζίνη έως το πλησιέστερο εφημερεύων φαρμακείο και από την πιο λαχταριστή συνταγή με μανιτάρια μέχρι το πιο κοντινό μας εστιατόριο. Φυσικά όλα αυτά τα applications δεν χτίζουν νέες κοινότητες αλλά ενισχύουν αυτές που προϋπήρχαν. Απλά τώρα έχουν ένα πιο άμεσο κανάλι επικοινωνίας που τις βοηθά να ανθίσουν. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο πλούσια σε επιλογές και εμπειρίες.

Σήμερα όλο και περισσότερες εταιρίες επενδύουν στο περιεχόμενο και στις πληροφορίες που είναι καθημερινά διαθέσιμες στα smart phones και tablet pc. Που θα οδηγήσει όλη αυτή η θετική ενέργεια; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα όμως το σίγουρο είναι ότι θα αποτυπωθεί στις κοινωνίες του μέλλοντος.

Φωτό από: tribehut

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates