Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι 5 Λαμπρότεροι Τρόποι να Ευτυχήσεις στις Διακοπές σου

Τι είναι αυτό που μας κάνει τόσο αγχωμένους κάθε φορά που πηγαίνουμε διακοπές; Υποτίθεται πως οι διακοπές προορίζονται για τη χαλάρωση και τη γαλήνη μας, όχι το στρες και την υπερένταση.

Μια παροιμία των Εσκιμώων, λέει: “May you have warmth in your igloo, oil in your lamp, and peace in your heart!”, δηλαδή, “Μακάρι να έχεις ζεστασιά μέσα στο ιγκλού σου, λάδι στη λάμπα σου και ειρήνη στην καρδιά σου”. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Διάβασε παρακάτω, πέντε σκέψεις που αν καταφέρεις να τις βάλεις στο κεφάλι σου, θα γίνεις αυτόματα πιο ευτυχισμένος, κάθε φορά που πηγαίνεις διακοπές!

  1. Εκτίμησε τα μικρά πράγματα και μην είσαι εμμονικός με την τελειότητα.

Η τελειομανία είναι ένα μεγάλο αγκάθι της καλοπέρασης. Συνήθως, ενδιαφερόμαστε περισσότερο να επιβάλλουμε την τελειότητα στα πάντα και λιγότερο στο… απλά να περάσουμε καλά. Δώσε προσοχή στα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στις διακοπές σου και πάψε να σκέφτεσαι σαν βαθμολογητής της παραλίας, της παρέας, του φαγητού.

  1. Κατέβασε ρυθμούς.

Επιβράδυνε την αναπνοή σου, το ρυθμό που τρως, που περπατάς, που φιλάς. Δεν σε κυνηγάει ο χρόνος, δεν έχεις να προλάβεις την κίνηση στο δρόμο, ούτε τα deadlines της δουλειάς! Συνειδητοποίησε πού βρίσκεσαι και προσάρμοσε την ταχύτητα…

  1. Κάνε τους άλλους χαρούμενους.

Ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους να γίνεις χαρούμενος, είναι να κάνεις τους άλλους χαρούμενους. Η διάθεσή σου φτιάχνει αμέσως και νιώθεις την αλλαγή στην ατμόσφαιρα – ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένας καλός λόγος, θα σου ανεβάσουν κι εσένα το κέφι.

  1. Κατάλαβε πως τη μέρα τη φτιάχνεις εσύ!

Το κέφι σου μπορεί να απογειώσει μια μέρα και η έλλειψή του μπορεί να την καταστρέψει. Από εσένα εξαρτάται πόσο όμορφα θα περάσεις, αν θα διασκεδάσεις, αν θα ευχαριστηθείς τις διακοπές σου στο έπακρο, ή θα διαλέξεις να γκρινιάζεις για το καθετί.

  1. Δέξου και τις μεταπτώσεις σου.

Επειδή βρίσκεσαι σε διακοπές δεν σημαίνει ότι θα είσαι με ένα χαμόγελο στο στόμα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η διάθεση έχει και τις μεταπτώσεις της. Αν νιώσεις για λίγο μελαγχολικός, γιατί άκουσες ένα μουσικό κομμάτι ή γιατί το δειλινό σου φέρνει λίγη θλίψη, δέξου το. Σε λίγη ώρα θα το έχεις ξεπεράσει!

Φωτό από: favim.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates