Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
LONDON 2012: Η πρώτη Ολυμπιάδα των Social Media!

LONDON 2012: Η πρώτη Ολυμπιάδα των Social Media!

Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου έχουν ήδη λανσαριστεί από τους διοργανωτές ως «Η Πρώτη Ολυμπιάδα των Social Media» και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί. Στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου το 2008 το Facebook είχε 100.000.000 χρήστες ενώ σήμερα έχει 850.000.000. Το Twitter είχε μόλις 6.000.000 ενώ σήμερα αριθμεί 140.000.000 χρήστες!

Βλέπουμε λοιπόν ότι τα social media θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στην προβολή και την επικοινωνιακή στρατηγική των φετινών αγώνων. Για αυτό και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δημιούργησε ήδη το Athletes’ Hub, που θα επιτρέπει την επικοινωνία των αθλητών με τους φιλάθλους μέσα από το Ολυμπιακό Χωριό.

Μέχρι εδώ όλα μια χαρά. Αλλά η ίδια επιτροπή, θέλοντας να προστατεύσει τους χορηγούς των αγώνων οι οποίοι έχουν πληρώσει τεράστια ποσά για την αποκλειστική προβολή τους, έχει επιβάλει μερικούς από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς και απαγορεύσεις στους αθλητές, τους φιλάθλους και τους εθελοντές.

Οι θεατές των αγώνων, θα απαγορεύεται να ανεβάζουν videos και φωτογραφίες από τους αγώνες στα social media όπως το Youtube, το Twitter και το Facebook.

Το Twitter συμφώνησε να απαγορεύσει την αγορά διαφήμισης από μη-χορηγούς σε κάποια ειδικά hashtags όπως το #London2012.

Οι κανόνες είναι ακόμα πιο αυστηροί για τους εθελοντές οι οποίοι όχι μόνο απαγορεύεται να ποστάρουν updates και φωτογραφίες στα social media αλλά και να δίνουν πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις κινήσεις των αθλητών και των επισήμων κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Οι αθλητές απαγορεύεται να ανεβάζουν στο twitter φωτογραφίες τους με προϊόντα και μάρκες που δεν είναι επίσημοι χορηγοί των αγώνων.

Επίσης η Ολυμπιακή Επιτροπή δημιούργησε μια σειρά από «κατευθυντήριες γραμμές» για τα blog των αθλητών, τα οποία δεν πρέπει να περιέχουν καμία εμπορική αναφορά με Ολυμπιακό περιεχόμενο, που να μην έχει σχέση με τους επίσημους χορηγούς.

Οι διοργανωτές επιμένουν ότι μια νέα εποχή ανατέλλει. Μια νέα εποχή όπου θα μοιραζόμαστε και θα επικοινωνούμε περισσότερο. Η Ολυμπιάδα του Λονδίνου θα εγκαινιάσει τους πρώτους επικοινωνιακούς αγώνες στην ιστορία.

Με τόσους περιορισμούς και απαγορεύσεις όμως, είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι η υπόσχεση αυτή ίσως είναι λίγο υπερβολική.
 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates