Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το “Θα σε πάρω τηλέφωνο!” ανήκει στο παρελθόν!

Οι κανόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχώς αλλάζουν και μαζί αλλάζουν και οι κοινωνικές μας συνήθειες.

Τo να ζητάς το τηλέφωνο μιας κοπέλας που γνώρισες σε κάποιο κλαμπ μοιάζει πλέον παλαιολιθικό, αφού είναι απείρως καλύτερο να γίνετε πρώτα φίλοι στο Facebook ή σε κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο.

Γιατί αυτή είναι η τελευταία τάση ανάμεσα στους νέους.

Οι πιτσιρικάδες δεν λένε πλέον “Πάρε με τηλέφωνο”  αλλά “Στείλε μου αίτημα φιλίας στο FB” ή “Βρες με στο Instagram”.

Ο λόγος είναι απλός. Το τηλέφωνο είναι ένας πιο προσωπικός τρόπος επικοινωνίας, πιο άμεσος. Δεν δίνεις, έτσι απλά, το τηλέφωνό σου σε ένα άγνωστο ή σχεδόν άγνωστο. Αν γνωριστείτε καλύτερα, τότε ναι. Αλλά σε πρώτη φάση, τα social media είναι ένας πιο κατάλληλος τρόπος επικοινωνίας.

Επίσης, τα social media είναι βολικά. Πρώτα-πρώτα, αν θέλεις απαντάς, αν δεν θέλεις δεν απαντάς. Και όχι μόνο αυτό, κάνουν την πρώτη γνωριμία πολύ πιο εύκολη, ξεπερνώντας το άχαρο στάδιο της  πρώτης γνωριμίας και τις βαρετές ερωτήσεις του “τι σ’ αρέσει”, “τι μουσική ακούς”, “που έχεις ταξιδέψει”, “τι κάνεις στη ζωή σου” κ.τ.λ. Μια ματιά σε ένα Facebook προφίλ είναι αρκετή για να πάρεις μια πρώτη γεύση για το άτομο που σε ενδιαφέρει. Και αν σ’ αρέσει αυτό που δεις, τότε μπορείς να πας ένα βήμα παραπέρα.

Δεν αναλώνεσαι σε πρώτα ραντεβού και αναγνωριστικές συζητήσεις που θέλουν και χρόνο και χρήματα.

Σε αυτό το σύστημα αξιών, το τηλέφωνο αποκτά μεγαλύτερη αξία. Είναι ένα πιο προχωρημένο βήμα, που απαιτεί μεγαλύτερη οικειότητα. Το να δίνεις το τηλέφωνό σου, είναι σαν να δίνεις το πράσινο φως στον άλλο να προχωρήσει, σαν να του δίνεις το δικαίωμα να μπει περισσότερο στη ζωή σου και να σου στείλει, για παράδειγμα, ένα μήνυμα στις 3 το πρωί.

Με τα social media, απλά δίνεις πρόσβαση σε ένα επιτηδευμένο περιβάλλον που έφτιαξες για τον εαυτό σου. Είναι ένας τρόπος να κρατήσεις κάποια απόσταση από τον άλλο, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτεις αρκετά πράγματα για την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά σου. Κάτι που δεν μπορούσες να κάνεις παλιότερα.

Γιατί τώρα μπορείς να λες “Θα τα πούμε στο Facebook!”

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο εξελίσσονται τα social media, τόσο θα εξελίσσονται και οι ανθρώπινες σχέσεις.

Φωτό από: www.youtube.com

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates