Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 λόγοι για να ταξιδεύεις κάθε φορά σε διαφορετικό μέρος!

Μπορεί να είναι εξαιρετικά βολικό και ασφαλές να κανονίζεις διακοπές κάθε χρόνο στο ίδιο μέρος – ξέρεις τις ανέσεις του, τις καλές παραλίες, τα ποιοτικά μαγαζιά, τα πιο σπέσιαλ bar, γνωρίζεις τι να αποφύγεις κτλ. Όμως, σε αυτό το αφιέρωμα θα σε πείσουμε πως είναι πλουσιότερη εμπειρία να «τολμάς» να εξερευνήσεις κάθε φορά και ένα διαφορετικό τόπο, με τους παρακάτω δέκα λόγους! Βρες συγγενείς, φίλους, ξαδέλφια ή κουμπάρους, ακόμα και στα πέρατα της οικουμένης και ζήτα να σε φιλοξενήσουν.

  1. Γιατί ο κόσμος έχει άπειρες γωνιές ομορφιάς που είναι κρίμα να τις αφήσεις ανεξερεύνητες: Ταξίδια ανά επαρχία, ανά χώρα, ανά νησί, ανά ημισφαίριο! Οι επιλογές είναι αναρίθμητες!
  1. Γιατί κάθε τόπος έχει και την τοπική νοστιμιά του: Σου δίνω για παράδειγμα τον κρητικό τάκο, ή τις γκόγκες Λακωνίας, ή τις κρεατόπιτες της Κεφαλονιάς ή το Φλαν, παραδοσιακό Μεξικάνικο γλυκό!
  1. Γιατί είναι ευκαιρία να γνωρίσεις τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του κάθε λαού: το Σπάσιμο της Στάμνας στην Κέρκυρα, τη γιορτή της φακής στον Άγιο Δονάτο Λευκάδας, τα καλοκαιρινά πανηγύρια της Παναγίας, το Halloween στην Αμερική!
  1. Γιατί η κάθε ντοπιολαλιά, κρητική, ποντιακή, βλάχικη, έχει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της: Εζάκαϊ τ‘ον άγιε, σ’ εστεφανούκαϊ, τσ’ από τσι σ’ έκατσ’ούκαϊ του τσουφάλε σου με κουφέτε χοντροί από το δίσκο τσ’ ετσαφήκαϊ κ‘αμπόσοι κουμπούρε, εμπαήκαϊ από τον άγιε Στράκηγο τσ’ αρχιñίαϊ dίντε τα βιολjία… που στα Τσακώνικα σημαίνει: Πήγαν στην εκκλησία, τους στεφάνωσαν και αφού τους έσπασαν τα κεφάλια τους με κουφέτα χοντρά από το δίσκο και έριξαν καμπόσες κουμπουριές, βγήκαν από τον άγιο Στρατηγό και άρχισαν να παίζουν τα βιολιά!
  1. Γιατί η γνωριμία με κάτι καινούριο χαρακτηρίζεται από τέτοια μαγεία και φρεσκάδα που δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλο συναίσθημα: Όσο κι αν αγαπάς ένα μέρος, το άγνωστο πάντα είναι πιο ελκυστικό! Έχεις επισκεφτεί την Κάσο, ας πούμε;
  1. Γιατί είναι «πλούτος» να γεμίζει κανείς εμπειρίες και πληροφορίες για πολλούς διαφορετικούς τόπους του κόσμου μας: Βιώματα από διάφορες χώρες που σου έκαναν εντύπωση, αξιοθέατα που σου τράβηξαν το ενδιαφέρον.. είναι «θησαυροί»!
  1. Γιατί όσα περισσότερα γνωρίζεις, όσο πιο πολλές εικόνες, ήχους και μυρωδιές γεμίζεις, τόσο πιο πολύ διευρύνεις τους ορίζοντές σου: Όταν γίνεσαι πολίτης του κόσμου, έρχεσαι πιο κοντά σε ιδεολογίες ανοιχτές, πατάς το ρατσισμό, εμπνέεσαι από άλλες φιλοσοφίες..
  1. Για να αποκτάς και ένα καινούριο αναμνηστικό από κάθε διαφορετικό μέρος που επισκέπτεσαι: Κάποιοι πχ. αγοράζουν καρτ-ποσταλς (κλασικό!), άλλοι μια χιονόμπαλα με το τοπικό αξιοθέατο, άλλοι μια μινιατούρα!
  1. Γιατί έτσι, μπορεί να γνωρίσεις τον τόπο που θα ήθελες να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου: Υπάρχουν αρκετές ιστορίες ανθρώπων που μετά από την επίσκεψή τους σε κάποιο μέρος, ερωτεύτηκαν τόσο τη διαβίωση εκεί, που μετακόμισαν… μόνιμα!
  1. Γιατί είναι πραγματική εμπειρία ζωής να βλέπεις το χάρτη να γεμίζει από πολλά διαφορετικά σημαδάκια, που δείχνουν τα μέρη που έχεις επισκεφτεί! Εγώ αυτό κάνω! Βάζω κόκκινες τελείες πάνω στους τόπους που έχω γνωρίσει! Και όσο πληθαίνουν, τόσο φουσκώνω με αναμνήσεις!

Φωτό από: Miguel Virkkunen Carvalho Michael Gleave Son of Groucho

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates