Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όλες οι απαραίτητες συμβουλές για έναν υπέροχο κήπο!

Ποιά είναι τα απαραίτητα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για να φτιάξεις έναν υπέροχο κήπο στην αυλή ή στη βεράντα σου αλλά και να τον διατηρήσεις όλο το χρόνο; Να μερικά μυστικά φροντίδας του κήπου σου:

  1. Βασικό είναι το πότισμα. Ειδικά τους ζεστούς μήνες του χρόνου θα πρέπει να είναι τακτικό. Οι υπερβολές στο νερό είναι περιττές γιατί επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Καλύτερα λιγότερο νερό και πιο συχνά παρά πολύ και πιο αραιά, καθώς το πολύ νερό μπορεί να οδηγήσει σε σάπισμα του φυτού. 2,5 εκατοστά νερού τη βδομάδα είναι αρκετά.
  1. Προτού φυτέψεις μια καινούρια γλάστρα, ρίξε αρκετό χαλίκι στον πάτο της και άνοιξε αρκετές τρύπες για να μην λιμνάζει το νερό στις ρίζες.
  1. Κάτι που πρέπει να προσέξεις είναι να μην ποτίζεις ποτέ με ήλιο. Η φύση έχει προνοήσει και έτσι όταν βρέχει, λόγω της συννεφιάς, ο ήλιος δεν καταστρέφει τα φυτά. Ακολούθησε λοιπόν τη φύση. Πότιζε τις πρωινές ώρες και απόφυγε το βραδινό πότισμα γιατί υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης μούχλας και μυκήτων. Το πότισμα με ήλιο και ζέστη εξατμίζει το νερό και καίγονται τα φύλλα ή ακόμα αναπτύσσονται διάφορες ασθένειες στο φύλλωμα. Πρόσεξε το νερό που ρίχνεις να κατευθύνεται στις ρίζες και όχι πάνω στα φύλλα.
  1. Όσον αφορά τον χειμώνα, για να μην εμφανιστούν φαινόμενα πλημμύρας και καταστροφής του κήπου, φρόντισε για ένα καλό σύστημα αποστράγγισης.

 

Φωτό από: Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates