Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα χαρακτηριστικά του ιδανικού μπαμπά

Συνήθως όλες οι συζητήσεις που κάνουμε αφορούν τη μητρότητα, τη σημασία της, τη σπουδαιότητά της, τις ικανότητες και τα χαρακτηριστικά της ιδανικής μητέρας, τις αδυναμίες της.

Και οι μπαμπάδες; Πώς πρέπει να είναι; Η συμμετοχή τους δεν παίζει ρόλο; Βλέποντας τον άντρα μου και τη σχέση του με το γιο μας, υπάρχουν στιγμές που συγκινούμαι από τη βαθιά σχέση που έχουν δημιουργήσει και θαυμάζω τις δικές τους κρυφές «συζητήσεις» και τα δικά τους παιχνίδια.

Τι χρειάζεται όμως σήμερα ένας πατέρας για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της πατρότητας;

  1. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Ένα μικρό παιδί θέλει τους δικούς του ρυθμούς και χρόνους που συχνά είναι πολύ πιο αργοί από τους δικούς μας ή κάποιες φορές πολύ πιο γρήγοροι. Δεν προλαβαίνει να κάτσει και να πιάσει ένα παιχνίδι και αμέσως έχει σηκωθεί και τρέξει κάπου αλλού. Εκεί που έχει πιάσει την μία κούκλα, αρπάζει το αυτοκινητάκι ή το αρκουδάκι.
  2. Ευλυγισία και αντοχές. Κάτσε, σήκω, σκύψε, ανέβα, σήκωσέ το στον αέρα, πέτα το ψηλά, ανοίξτε ντουλάπια, παίξτε μπάλα, κυνηγήστε σκυλάκια, τσουλήστε αυτοκινητάκια, μαγειρέψτε.
  3. Άλλα παιχνίδια είναι αυτά με τη μαμά, άλλα με τον μπαμπά. Πιο σκληρά, πιο δύσκολα, πιο ριψοκίνδυνα. Όσο ίσως φοβάμαι εγώ, τόσο ατρόμητος είναι ο μπαμπάς.
  4. Ο μπαμπάς ίσως δε θα φωνάξει τόσο συχνά όσο η μαμά. Ίσως γιατί περνάει λιγότερο χρόνο μαζί τους, η δική του όμως φωνή θα εισακουστεί λίγο παραπάνω. Είναι ο μπαμπάς που φωνάζει και δεν μας «παίρνει» και τόσο.
  5. Ιδέες για παιχνίδια, για κατασκευές, για «μερεμέτια», για αταξίες και ζημιές. Ο μπαμπάς πρέπει να είναι έτοιμος να κατασκευάσει ένα παιχνίδι, να διορθώσει μια ζημιά, να επισκευάσει ένα αυτοκινητάκι, να αλλάξει τις μπαταρίες σε μια κούκλα.
  6. Ο μπαμπάς θα το μάθει πώς να κατεβαίνει από το κρεβάτι, πώς να βάζει τα παπούτσια του, πώς να πετάει χαρταετό, πώς να φτιάχνει δολώματα, πώς να πειράζει τα κορίτσια ή να αποφεύγει τα αγόρια.

Οι σημερινοί μπαμπάδες συμμετέχουν πιο ενεργά και ζουν με τα παιδιά τους πολύ περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν. Ο μπαμπάς ξεκινώντας από την παρουσία του στη γέννα, μέχρι την αλλαγή της πάνας και από το μπάνιο μέχρι τα παραμύθια πριν τον ύπνο και τις αγκαλιές, τα παιχνίδια και τις συζητήσεις προσφέρει στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών του. Αυτό σίγουρα είναι πολύ όμορφο και προσωπικά πιστεύω ότι δημιουργεί πιο πλήρεις και υγιείς ενήλικες.

Ζήτω οι μπαμπάδες!

 

Φωτό από: mensdivorce.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates