Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πέντε λόγοι για τους οποίους δεν έχεις σχέση

Οι φίλοι σου παντρεύονται, άλλοι περιμένουν ήδη το πρώτο τους παιδί και εσύ παραμένεις single. Και μπορεί αυτό να μην είναι κάτι που σε ενοχλεί ιδιαίτερα, αλλά κάτι η καθημερινότητα που αλλάζει και οι γύρω σου που δεν λένε να σε αφήσουν σε ησυχία, νιώθεις τον κλοιό να σφίγγει. Και αυτό είναι κάτι που τελικά σε κάνει να αναρωτιέσαι ‘γιατί είσαι ακόμα μόνη’.

Η αλήθεια είναι ότι μία σχέση δεν έρχεται κατά παραγγελία και οι παράγοντες είναι πολλοί, ξεκινώντας από τον τρόπο ζωής σου μέχρι τα θέλω σου. Κάπου εδώ να σου υπενθυμίσω ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ο καθένας μας ψάχνει διαφορετικά πράγματα σε αυτή τη ζωή. Αν πούμε όμως ότι θέλουμε να βάλουμε μία κατάσταση σε ‘καλούπι’, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε κάποιους πιο γενικούς λόγους για τους οποίους δεν έχεις σχέση.

Δεν είναι ο σκοπός της ζωής σου

Είχα διαβάσει κάποια στιγμή μία πολύ ωραία περιγραφή για το πώς ορίζει μία γυναίκα τους συντρόφους της: «Για μένα, οι άντρες είναι το γλάσο στο κέικ μου και όχι το κέικ ολόκληρο», περιγράφοντας ότι ο εκάστοτε σύντροφος έρχεται να συμπληρώσει καριέρα – οικογένεια –φιλίες.

Είσαι υπερβολικά επιλεκτική

Δεν είναι κακό να θέλεις να τηρεί ο άλλος κάποιες προϋποθέσεις, αλλά όσο πιο πολύ περιορίζεις τις επιλογές σου τόσο ανεβάζεις τον πήχη δυσκολίας. Απλά μαθηματικά είναι.

Δεν δίνεις ευκαιρίες

Μπορεί να έχεις πληγωθεί στο παρελθόν, να είσαι κλειστός χαρακτήρας, να ντρέπεσαι, όποιος κι αν είναι ο λόγος, αξίζει να δίνεις ευκαιρίες στους ανθρώπους. Οι άνθρωποι μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστα, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα μάθεις αν δεν δώσεις την ευκαιρία να στο δείξουν.

Δεν είσαι διατεθειμένη να συμβιβαστείς

Μία σχέση είναι μεγάλη δέσμευση, κάτι που φέρνει αυτόματα συμβιβασμούς. Για να προχωρήσει μία σχέση θα πρέπει να σκέφτεσαι και να λαμβάνεις υπόψη σου τον άλλον, σταματώντας έτσι να λειτουργείς ατομικά – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χάνεις τον εαυτό σου. Το θέμα είναι πόσο αντέχεις και θέλεις να κάνεις συμβιβασμούς, να δεσμευτείς και να λειτουργήσεις σε μία ομάδα. Γιατί σε μία σχέση δεν είσαι μόνη σου.

Δεν θέλεις

Είναι πιο απλό από όσο νομίζεις. Αντί να σκέφτεσαι ότι δεν είσαι αρκετά όμορφη/έξυπνη/ ελκυστική, γιατί δεν κάνεις μία κουβεντούλα με τον εαυτό σου; Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι θέλεις αυτή την περίοδο στη ζωή σου και κατά πόσο είσαι διατεθειμένη να το επιτύχεις.

Φωτό από: imgkid.com

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates