Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνταγή για κάθε καινούργια σχέση

Κάθε φορά που γνώριζα κάποιον, ενθουσιαζόμουν γιατί λατρεύω το πρώτο διάστημα μιας σχέσης. Το διάστημα αυτό που δε χορταίνεις τον άλλο, που μαθαίνεις την ιστορία της ζωής του, που γνωρίζεις τι του αρέσει και τι όχι.

Κάθε φορά φυσικά προσπαθούσα να θυμάμαι τι δεν έπρεπε να κάνω και να πω για να κρατήσει αυτή τη φορά. Μου τα είχαν πει φίλοι και φίλες, τα είχα διαβάσει σε περιοδικά, τα είχα ακούσει. Σα συνταγή για γλυκό έμοιαζε. Πολλά υλικά χωρίς πολλά περιθώρια τροποποιήσεων. Σαν δεκάλογος.

  1. Μην μεταφέρεις τα απωθημένα σου από την προηγούμενη σχέση σου. Δε φταίει σε τίποτα ή νέα σου σχέση να πληρώσει τα σπασμένα της προηγούμενης. Καινούργια σχέση, λευκή σελίδα.
  1. Μην βιάζεσαι να επενδύσεις στον άλλο. Περίμενε πρώτα να δεις αν ταιριάζετε και να σου αποδείξει ο άλλος ότι το αξίζει.
  1. Κράτησε λίγο χρόνο και για τον εαυτό σου. Όλοι ενθουσιαζόμαστε στην αρχή και ξεχνάμε φίλους,  γνωστούς,  μαθήματα,  γυμναστήρια, χόμπι. Καλό είναι να προσπαθούμε να διατηρήσουμε λίγο και τις συνήθειες και να εαυτό μας.
  1. Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος/α όλη μέρα, κάθε μέρα. Καλύτερα να είσαι ο εαυτός σου παρά να προσποιείσαι κάτι που θα σε κουράσει και δε θα μπορείς να το διατηρήσεις. Κάποια στιγμή θα φανεί ο πραγματικός σου εαυτό και ο άλλος θα αναρωτηθεί γιατί τον έκρυβες ως τώρα.
  1. Κράτησε κάποια ισορροπία. Να κάνεις υποχωρήσεις αλλά όχι συμβιβασμούς στις αρχές σου. Να απαιτείς ότι σου αξίζει, αλλά να μην είσαι απαιτητικός/ή. Μην είσαι πιεστικός/ή προς τον άλλο αλλά όχι και αδιάφορος/η.

Δεν ξέρω αν βοηθάνε όλα τα παραπάνω ή αν είναι περιττά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε καινούργια σχέση έχει τη γλύκα της και την αγωνία της. Θέλει την προσπάθεια της αλλά όχι υπερβολικά γιατί αν είναι να πετύχει, θα πετύχει.

Φωτό από: becuo.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates