Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θα μπορούσες να ξαναπαντρευτείς τον/ την πρώην σου;

Τη μια στιγμή ανταλλάζεις όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης και την επόμενη υπογράφεις τα χαρτιά του διαζυγίου. Τι συνέβη; Και θα μπορούσατε ποτέ να τα ξαναβρείτε οι δυο σας;; Πρόσφατα πήγα σε ένα γάμο που το ίδιο ζευγάρι ξαναπαντρευόταν για 2η φορά. Πως τα κατάφεραν; Ρώτησα και κατέγραψα συμβουλές.

  • Πολλές φορές η συνήθεια, η καθημερινότητα και τα προβλήματά της απομακρύνουν τα ζευγάρια, χάνεται ο ρομαντισμός και η επικοινωνία και το ζευγάρι ξεχνά τους λόγους που αρχικά το είχε φέρει κοντά. Προσπαθήστε να ακούτε ο ένας τον άλλο, να ενδιαφέρεστε για τα ενδιαφέροντά του, αλλά να βρίσκετε χρόνο ο ένας για τον άλλο, να κάνετε πράγματα που σας φέρνουν κοντά.
  • Αρχίστε να επικοινωνείτε με κάθε τρόπο και αρκετά συχνά, τηλεφωνικώς, με μηνύματα, με e-mail. Αποκαταστήστε την επικοινωνία σας. Ρωτήστε να μάθετε ο ένας για τη μέρα του άλλου, κάντε κομπλιμέντα, φλερτάρετε διακριτικά.
  • Όταν αποκτήσετε πάλι μια ικανοποιητική επαφή και αισθανθείτε άνετα, αρχίστε να βγαίνετε ραντεβού σαν να γνωριστήκατε τώρα. Μάθετε και γνωρίστε ο ένας τον άλλο όπως είναι τώρα, όχι όπως τον θυμόσαστε, ούτε όπως θα θέλατε να είναι.
  • Αποφύγετε στην αρχή να το ανακοινώσετε σε συγγενείς και φίλους και κυρίως στα παιδιά σας, αν έχετε. Έτσι ούτε θα επηρεαστείτε από τα λεγόμενά τους ούτε θα δημιουργήσετε αυξημένες προσδοκίες που θα σας αγχώσουν.
  • Αποφύγετε να συζητήσετε από την αρχή τι πήγε στραβά στο γάμο σας. Κάντε το όμως, για να μην ξανακάνετε τα ίδια λάθη, κάποια στιγμή αφού έχετε αποκαταστήσει τη σχέση και την επαφή σας. Έτσι αυτή η συζήτηση δε θα δημιουργήσει χάσμα μεταξύ σας. Αποφύγετε τις κατηγορίες και συζητήστε όσο πιο ήρεμα γίνεται τι ήταν αυτό που σας απομάκρυνε την πρώτη φορά.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες και θέλουν προσπάθεια, αγάπη και αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αν θεωρείς ότι ο/η πρώην σύζυγός σου είναι το άλλο σου μισό, ότι πιο πολλά σας ενώνουν παρά σας χωρίζουν, τότε ξαναπροσπαθήστε το, και οι δυο σας.

Ξανασκέψου το όμως πολύ πιο προσεκτικά αν έχει προηγηθεί κακοποίηση, επαναλαμβανόμενη απιστία ή αν το κάνεις μόνο για τα παιδιά ή για το τι λέει ο κόσμος.

Φωτό από: elitedaily.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates