Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δεν μπορώ άλλα “Σέλφι”! Να γιατί:

Σέλφι… Μπορεί να έκαναν την εμφάνισή τους πριν από μόλις μερικά χρόνια αλλά έχουν κατακλύσει τον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά του Instagram. Υπάρχουν άνθρωποι που κυριολεκτικά τις λατρεύουν, αλλά και άνθρωποι που πραγματικά τις μισούν. Γιατί άραγε;

Το πρόβλημα δεν είναι οι σέλφι αυτές καθαυτές, άσχετα αν κάποιοι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι δείγμα πνευματικής διαταραχής. Το πρόβλημα είναι αυτοί που τις ανεβάζουν στο Facebook, δηλαδή κατά κύριο λόγο κοπελίτσες με duckface ή καλογυμνασμένα σώματα. Και το χειρότερο; Συνήθως τις τραβάνε στο πιο σιχαμερό μέρος του σπιτιού… στην τουαλέτα!!! Αν είσαι κάποια επώνυμη που θέλεις να τραβήξεις τα φώτα της δημοσιότητας πάνω σου, γιατί από αυτό ζεις, το καταλαβαίνω. Αλλά αν δεν είσαι επώνυμη, γιατί πασχίζεις τόσο πολύ;

Σύμφωνα με τις έρευνες των ψυχολόγων, όσες έχουν ψύχωση με τα σέλφι είναι υπερβολικά αυτάρεσκες, δεν έχουν υψηλή αυτοπεποίθηση και στην πραγματική ζωή θεωρούνται μάλλον ασχημούλες. Γιατί οι πραγματικά όμορφες γυναίκες δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες επιβεβαιώσεις. Τις λαμβάνουν καθημερινά στην αληθινή ζωή. Για να αποδείξουν, λοιπόν, την καταστροφική επιρροή των σέλφι, οι επιστήμονες έκαναν ένα πείραμα. Δημιούργησαν μια σειρά από προφίλ στο Facebook, με κοπέλες που ήταν ντυμένες με διαφορετικές διαβαθμίσεις αποκαλυπτικών ρούχων. Στη συνέχεια ζήτησαν από όσους συμμετείχαν στην έρευνα να βαθμολογήσουν τις φωτογραφίες αυτών των κοριτσιών με βάση 3 κατηγορίες: ομορφιά, γοητεία και ικανότητα. Τη μεγαλύτερη βαθμολογία και στις 3 κατηγορίες απέσπασαν οι κοπέλες που ήταν ντυμένες με κάζουαλ ρούχα (τζην και μπλουζάκι). Οι κοπέλες που φορούσαν αποκαλυπτικά και προκλητικά ρούχα δεν θεωρήθηκαν ιδιαίτερα όμορφες, σχεδόν καθόλου γοητευτικές και καθόλου ικανές για εκπληρώσουν επαγγελματικούς στόχους.

Η ερευνήτρια Ελίζαμπεθ Ντάνιελς συμπέρανε ότι ο λόγος που οι κοπέλες καταφεύγουν σε ημίγυμνες και προκλητικές σέλφι είναι γιατί δεν νιώθουν αρκετά δυνατές ώστε να αντισταθούν στην πίεση των κοινωνικών τάσεων. Γιατί σήμερα, το να είσαι σέξι θεωρείται πιο σημαντικό από το να έχεις μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Όλοι κρινόμαστε από το “περιτύλιγμα” και δεν υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να κοιτάξουν μέσα στο μυαλό μας και την καρδιά μας για να δουν ποιοι πραγματικά είμαστε. Η έρευνα επίσης έδειξε ότι οι ισχυροί άνθρωποι με υψηλή αυτοεκτίμηση (άνδρες-γυναίκες) δεν μπορούν να ταυτιστούν με τις κοπελίτσες των σέλφι, γιατί πιστεύουν ότι είναι πολύ ανασφαλείς, επιφανειακές και ανώριμες για να είναι φίλες τους.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η τρέλα των σέλφι γρήγορα θα ξεθυμάνει και ότι οι οπαδοί τους γρήγορα θα συνειδητοποιήσουν ότι η προσωπικότητά τους είναι εξίσου σημαντική με την εξωτερική τους εμφάνιση. Το να είσαι ανεξάρτητη και επιτυχημένη στη ζωή σου, μπορεί να σου δώσει πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση από τα “like” που θα πάρει η τελευταία σέλφι που ανέβασες στο Facebook.

Φωτό από: tuccianews.wordpress.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates