Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πώς μπορείς να αποκτήσεις το προσωπικό σου στιλ;

Το στιλ είναι η τελειοποίηση μιας άποψης. Για να βρεις, όμως, το προσωπικό σου στιλ, πρέπει από κάπου να αρχίσεις το ψάξιμο. Το σύνολο των φυσικών σου χαρακτηριστικών, τα ρούχα σου, τα αξεσουάρ, το κούρεμά σου δημιουργούν την εικόνα που έχει ο κόσμος για σένα. Για να ξεχωρίσεις από το πλήθος και “γράψεις» στο μυαλό των άλλων,  πρέπει οι στιλιστικές σου επιλογές να είναι συνεπείς, ευδιάκριτες και εξαιρετικά προσωπικές.

Αυτά είναι μερικά πράγματα που μπορούν να αποτελέσουν το σήμα κατατεθέν του προσωπικού σου στιλ.

STIL,MODA,OMORFIA-MIND SPA-POS MPOREIS NA APOKTHSEIS TO PROSOPIKO SOU STIL 1

Βρες τα ιδανικά γυαλιά

Σέξι, μυστηριώδης, αστείος, ευαίσθητος, δυναμικός… τα γυαλιά είναι το νούμερο ένα αξεσουάρ που μπορείς να φορέσεις και να περάσεις άμεσα το μήνυμά σου στον πλανήτη. Πώς θέλεις να σε βλέπουν οι άλλοι; Μόλις βρεις την απάντηση σε αυτή την ερώτηση, πήγαινε σε ένα κατάστημα οπτικών και βρες το σωστό τρόπο να την… οπτικοποιήσεις!

Βρες το σκελετό που σε εκφράζει και προσπάθησε να διατηρήσεις το ίδιο στιλ για καιρό, αλλάζοντας μόνο μικρές λεπτομέρειες, όπως το χρώμα και το υλικό. Άλλαξέ τα τελείως μόνο όταν νιώσεις την ανάγκη για μία ολοκληρωτική ανανέωση.

Ένα σχέδιο λίγο ρετρό είναι ο καλύτερος τρόπος να σιγουρευτείς ότι τα γυαλιά σου δεν φύγουν σύντομα από τη μόδα. Μόνο μην διαλέξεις το πρώτο ζευγάρι γυαλιά που είναι απλά ΟΚ, γιατί το ίδιο θα πουν και οι άλλοι.

-Πώς σου φαίνονται αυτά τα γυαλιά;

– Ok…

STIL,MODA,OMORFIA-MIND SPA-POS MPOREIS NA APOKTHSEIS TO PROSOPIKO SOU STIL 2

Ντύσου με γοητεία και σκοπό!

Ο διάσημος συγγραφέας Όσκαρ Ουάιλντ έλεγε “Το να δείχνεις ωραίος και καλοντυμένος είναι μία αναγκαιότητα. Το να έχεις έναν σκοπό στη ζωή σου, δεν είναι…” Εντάξει, ίσως να μην είναι και τόσο κακό το να έχεις ένα σκοπό στη ζωή σου, αλλά ό,τι κι αν κάνεις, κάντο με το δικό σου στιλ! Δεν πειράζει αν είσαι ο μόνος με τζην σε μια θάλασσα από κουστούμια ή αν πετάς τη γραβάτα σου με την πρώτη ευκαιρία. Ξέρεις ποιες είναι οι στιλιστικές σου ιδιορρυθμίες;        Κάνε μια λίστα, διάλεξε δυο-τρεις που πιστεύεις ότι πρέπει να τις φτάσεις στα άκρα και κάντες σημαία σου!

Αν, ας πούμε, σου αρέσουν τα τζην, επένδυσε σε μερικά τζην καλής ποιότητας, με διαφορετικό στιλ και μοναδικά χαρακτηριστικά. Αν τα φοράς πρωί, μεσημέρι, βράδυ, πολύ σύντομα θα γίνουν το σήμα κατατεθέν σου και όλοι θα σε αναγνωρίζουν από το ντύσιμό σου.

STIL,MODA,OMORFIA-MIND SPA-POS MPOREIS NA APOKTHSEIS TO PROSOPIKO SOU STIL 3

Η σημασία του χρόνου

Ο μπασκετμπολίστας Κόμπι Μπράιαντ λέει: “Όλοι κοιτάζουν το ρολόι σου… αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά σου, τις αξίες σου και το προσωπικό σου στιλ”. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικός, αλλά η σημασία που δίνουν όλοι στο ρολόι είναι μεγάλη. Δεν έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο έξυπνο, ασυνήθιστο, κλασικό ή φανταχτερό είναι το ρολόι κάποιου; Αυτό και μόνο δεν έχει επηρεάσει λίγο την άποψη που έχεις για αυτόν τον άνθρωπο; Φρόντισε λοιπόν το ρολόι σου να σε αντιπροσωπεύει. Επίσημο; Κλασικό; Αθλητικό; Με λουράκι; Μπρασελέ; Μάθε την ιστορία πίσω από κάθε μάρκα και δες αν ταιριάζει με τις αξίες και την προσωπικότητά σου. Μην φοβηθείς να ρίξεις μια ματιά σε ρολόγια αντίκες ή μεταχειρισμένα ρολόγια. Έχουν κάτι το μοναδικό που δεν βρίσκεις εύκολα στα καταστήματα.

STIL,MODA,OMORFIA-MIND SPA-POS MPOREIS NA APOKTHSEIS TO PROSOPIKO SOU STIL 4

Φόρεσε τα καλύτερά σου παπούτσια

Ένα καλό, γυαλισμένο ζευγάρι παπούτσια μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, ούτε σε στιλ, σε χρώμα ή σε μάρκα. Ανακάλυψε την προσωπική σου ταυτότητα και χτίσε σιγά-σιγά τη συλλογή σου. Αν, για παράδειγμα, σου αρέσουν τα loafer, βρες τα καλύτερα, πιο αυθεντικά, πιο σπάνια, πιο κλασικά, πιο μοναδικά μοντέλα που υπάρχουν και κάνε τα δικά σου.

Μην φοβηθείς να αγοράσεις το ίδιο σχέδιο σε διαφορετικά χρώματα αν σε εκφράζει.

Να είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις

Αν θέλεις κάτι που να αντέχει μια ζωή στη γκαρνταρόμπα σου, πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και αυτό σημαίνει ότι θα είναι ακριβό. Αλλά η επένδυσή σου, μπορεί να κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια. Ούτως ή άλλως, το καλό ντιζάιν αντέχει στο χρόνο και μπορεί να δείχνει σύγχρονο 50 χρόνια αργότερα. Για παράδειγμα, μερικά από τα πιο αγαπημένα αντικείμενα μόδας σχεδιάστηκαν δεκαετίες πριν:

Καμπαρντίνα: σχεδιάστηκε το 1850

Ρολόι Cartier Tank: σχεδιάστηκε το 1917

Δερμάτινο Μπουφάν Perfecto: σχεδιάστηκε το 1928

Γυαλιά Ray Ban: σχεδιάστηκαν το 1936

Για αυτό, μερικές φορές, αξίζει να πληρώσεις κάτι παραπάνω, γιατί το κόστος για κάθε φορά που το φοράς θα είναι συνολικά μικρότερο.

Επίσης, μην ξεχνάς ότι ο διάσημος ηθοποιός με το αξεπέραστο στιλ, Κάρι Γκραντ, έλεγε: “Κάποιος μπορεί να αντιγράφει κάποιον ή κάτι, μέχρι που να το κάνει με τόση άνεση και αυτοπεποίθηση, που πλέον γίνεται προσωπικό του στιλ.”

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates