Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 τροφές των ανθρώπων που απαγορεύεται να φάει μια γάτα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια γατούλα προτιμά το φαγητό των ανθρώπων από τη δική της τροφή. Ακόμα κι αν η τροφή αυτή είναι υγιεινή για εμάς για το μικρό κατοικίδιο μπορεί να αποβεί τοξική.

  1. Σταφύλια – σταφίδες 

Οι σταφίδες και τα σταφύλια μπορούν να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια σε μια γάτα. Τα σύμπτωμα της νεφρικής ανεπάρκειας περιλαμβάνουν αδυναμία, λήθαργο, διάρροια, έλλειψη όρεξης και μειωμένη ούρηση.

  1. Ωμά αβγά 

Τα ωμά αβγά είναι επικίνδυνα για τις γάτες όπως και για τον άνθρωπο. Μπορεί να περιέχουν βακτήρια, e-coli και σαλμονέλα . Επίσης έχουν avidin που δεν επιτρέπει την σωστή απορρόφηση των βιταμινών του συμπλέγματος B.

  1. Καφεΐνη

Όλα τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη είναι διουρητικά και μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση σε μια γάτα. Επίσης διεγείρουν το νευρικό σύστημα και επηρεάζουν την καρδιά. Το ίδιο ισχύει και για τη σοκολάτα συν το γεγονός ότι η σοκολάτα έχει θεοβρωμίνη που μπορεί να σκοτώσει τη γάτα σας.

  1. Κρεμμύδι 

Το κρεμμύδι περιέχει σουλφοξείδια και διοξείδια τα οποία καταστρέφουν τα κύτταρα του αίματος και μπορεί να προκληθεί αναιμία. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα παρασκευάσματα κρεμμυδιού όπως οι σκόνες.

  1. Σκόρδο

Περιέχει τοξίνες που το καθιστούν επίσης τοξικό για τις γάτες.

  1. Αλκοόλ 

Μην δώσετε ποτέ στη γάτα σας να δοκιμάσει αλκοόλ. Μπορεί να την οδηγήσει σε δηλητηρίαση.

  1. Λίπος

Το λίπος προκαλεί σε μια γάτα διάρροια, προβλήματα στο στομάχι και εμετό.

  1. Κόκκαλα

Οι γάτες δεν είναι σαν τους σκύλους που τους αρέσουν τα κόκκαλα. Τα κόκκαλα μπορεί να τις τραυματίσουν ή ακόμα να οδηγήσουν και σε πνιγμό.

  1. Αβοκάντο

Το αβοκάντο προκαλεί στα μικρά τετράποδα αναπνευστικά και γαστρεντερικά  προβλήματα καθώς και συσσώρευση υγρού γύρω από την καρδιά.

  1. Γαλακτοκομικά

Παρότι νομίζουμε ότι στα γατάκια αρέσει να πίνουν γάλα, το γαλακτοκομικά δεν είναι ανεκτά από το γαστρεντερικό τους σύστημα και τους προκαλούν διάρροια.

Φωτό από: catsnco.wordpress.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates