Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίδαυρος, ο επόμενος καλοκαιρινός προορισμός!

Η Επίδαυρος είναι ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες .

Κατά την αρχαιότητα το Ασκληπιείο της  ήταν φημισμένο σε όλη την Ελλάδα καθώς εκεί είχαν βρει θεραπεία πολλές σοβαρές ασθένειες. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου! Δημιούργημα του αρχιτέκτονα Πολύκλειτου του Νεότερου που κατασκευάστηκε για την ψυχαγωγία των ασθενών του Ασκληπιείου.

Ας έρθουμε όμως στο σήμερα! Η Επίδαυρος κάθε χρόνο κατακλύζεται από χιλίαδες κόσμου που έρχονται να επισκεφθούν το Μικρό και το Μεγάλο θέατρο, να γνωρίσουν τις ομορφίες του τόπου και να παρακολουθήσουν το πασίγνωστο φεστιβάλ Επιδαύρου.

Picture1

Αξίζει να την επισκεφθείτε για τις υπέροχες μικρές παραλίες της που περιβάλλονται από καταπράσινα βουνά. Η πιο γνωστή παραλία είναι το Γιαλάσι με άσπρο βότσαλο, οργανωμένη με ξενοδοχεία και κάμπινγκ. Αν πάλι σας αρέσει η ησυχία τότε θα κατευθυνθείται προς το Καλαμάκι ή την Αλιότου. Η τελευταία μάλιστα είναι προσβάσιμη μόνο με τα πόδια μέσα από πορτοκαλεώνες!!

Ταβερνάκια αλλά και γκουρμέ εστιατόρια θα σας περιμένουν με υπέροχες ντόπιες γεύσεις και φυσικά η βραδινή ζωή δεν πρόκειται να απογοητεύσει! Ήσυχα μπαράκια για να ένα χαλαρό ποτό δίπλα στο κύμα και συνέχεια μέχρι το ξημέρωμα στο κλαμπ της περιοχής – σημείο συνάντησης όλων των καλλιτεχνών μετά τις παραστάσεις του θεάτρου – όπου η διασκέδαση δε σταματά ποτέ!

Picture2

Κοντινοί προορισμοί το Ναύπλιο, οι Μυκήνες, ο Πόρος αλλά και το μικρό χωριουδάκι Καρατζάς με τη διάσημη τάβερνα για τις πραγματικά τεράστιες μερίδες της!!

Φώτο από: Μαρία Μαρκουλιδάκη

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates