Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

48 ώρες στη Θεσσαλονίκη.

Στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, κάθε μέρα και νύχτα κρύβουν κάθε φορά και μια καινούρια έκπληξη. Ας την ζήσουμε έστω και για δύο ημέρες.

Πόλη φορτωμένη με ιστορία αλλά και σύγχρονη, κοσμοπολίτικη, διάσημη για την ασταμάτητη ζωή στους πολυσύχναστους δρόμους της, τη διασκέδαση και την πρωτοπόρα καλλιτεχνική σκηνή, η Θεσσαλονίκη είναι το νεανικό κέντρο της Ελλάδας. Άλλωστε για όλο το 2014 κατέχει και επισήμως τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας.

HAPPY OUTSIDE-ARTTRAVEL-48 ORES STH THESSALONIKH 1

http://colorscentral.gr/

ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ

9πμ.

Check in στο Makedonia Palace. Το πολυαναμενόμενο comeback του έγινε το Μάρτιο του 2013 με 283 δωμάτια και σουίτες, στις οποίες το μπαλκόνι μοιάζει με προέκταση του Θερμαϊκού. Υψηλή γαστρονομία στο εστιατόριο “Συμπόσιο”, δίπλα στη θάλασσα με θέα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα αλλά και στο ανανεωμένο “Thymare”, τη νέα gourmet πρόταση με επιλεγμένες γεύσεις ψαριών και θαλασσινών με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Πισίνα, χώρος άθλησης και fitness και μια σειρά από πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες επαγγελματικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, μεταξύ των παροχών (Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 897197, http://www.makedoniapalacehotel.com)

HAPPY OUTSIDE-ARTTRAVEL-48 ORES STH THESSALONIKH 2

Εναλλακτικά, θα προτιμήσετε τo Daios Luxury Living με αξιοζήλευτη τοποθεσία πάνω στην παραλία της πόλης, δίπλα στο Λευκό Πύργο και σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Αριστοτέλους. Στο εσωτερικό του, οι exclusive παροχές κακομαθαίνουν λίγους κάθε φορά επισκέπτες, καθώς το πεντάστερο boutique ξενοδοχείο διαθέτει μόλις 49 πολυτελή δωμάτια και σουίτες (Λεωφ. Νίκης 59, 2310 250200, http://www.daioshotels.com)

HAPPY OUTSIDE-ARTTRAVEL-48 ORES STH THESSALONIKH 3

Εξαιρετική value for money επιλογή τα “αδερφάκια” Colors Rooms Apartments στη Βαλαωρίτου με ευρύχωρα hip δωμάτια και μοντέρνα διαμερίσματα εξοπλισμένα με κουζινάκι (Βαλαωρίτου 21, τηλ.: 2310 502280, www.colors.com.gr) ή το Colors Central Λαδάδικα που λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2013 σε νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της πόλης με μοντέρνο design και στιλάτα δωμάτια (Οπλοποιού 1 & Κατούνη, τηλ.: 2316 007676, http://colorscentral.gr)

HAPPY-OUTSIDE-ARTTRAVEL-48-ORES-STH-THESSALONIKH-4

10πμ.

Μερακλίδικος ελληνικός καφές στο Καφωδείο Ελληνικόν. Θα επιστρέψετε το βράδυ για τα live του (Ιουστινιανού 3, τηλ.: 2310 237016,  http://www.kafodeio.gr)

HAPPY OUTSIDE-ARTTRAVEL-48 ORES STH THESSALONIKH 5

11πμ.

Βόλτα στον πολύβουο πεζόδρομο της Ζεύξιδος. Λένε πως αν έχεις ξεχάσει το κινητό σου στο σπίτι, είναι σίγουρο πως αυτόν που ψάχνεις θα τον βρεις εδώ. Ακριβώς από πάνω μας η Αγία Σοφία, μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης, που έχει σαν μακρινό της πρότυπο την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Χτίστηκε τον 8ο αιώνα στα ερείπια μιας μεγάλης παλαιοχριστιανικής βασιλικής, που καταστράφηκε και είναι αφιερωμένη στο Χριστό. Ο ναός γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

HAPPY OUTSIDE-ARTTRAVEL-48 ORES STH THESSALONIKH 6

12μμ.

Κατηφορίζουμε και πάλι προς την παραλία για shopping therapy στις “κοκέτες” Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Μητροπολίτου Ιωσήφ και Προξένου Κορομηλά με τις καλογυαλισμένες βιτρίνες και τις τελευταίες κολεξιόν των Armani και Dolce & Gabbana. Απαραίτητο και το πέρασμα από την Πλατεία Αριστοτέλους. Σχεδιασμένη το 1917 από τον Παριζιάνο πολεοδόμο Ερνέστ Εμπράρ, με ευφυή ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική και ανεμπόδιστη θέα στον Όλυμπο, είναι από τα σημεία που σε κάνουν να επιστρέφεις.

2μμ.

Μεσημεριανό στο κοντινό μεζεδοπαντοπωλείο Έργον, με πιάτα που έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιαγμένα με προϊόντα απ’ όλες τις γωνιές της χώρας, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από το παντοπωλείο τους. Μη χάσετε τον φρέσκο σολομό μαριναρισμένο σε ούζο και μέλι σε κρύα σούπα από αβοκάντο και μέντα (Κούσκουρα 3, τηλ.: 2310 223550, από €12 το άτομο).

4μμ.

Περπατήστε προς το Λιμάνι και στάση στο μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Φωτογραφίας, που Παρασκευή και Σαββατοκύριακα λειτουργεί ως τις 9 μμ. (Αποθήκη Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Ναυάρχου Βότση 3, http://www.thmphoto.gr)

HAPPY OUTSIDE-ARTTRAVEL-48 ORES STH THESSALONIKH 7

6μμ.

Στην πόλη που πάντα είχε στραμμένο το βλέμμα στη θάλασσα, η ιδανική απογευματινή βόλτα γίνεται απαραίτητα ακριβώς εκεί, δίπλα στα νερά του Θερμαϊκού. Hot spot η νέα παραλία που εδώ και ένα χρόνο περίπου αποτελεί ένα υπέροχο city break μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων, από από τον Λευκό Πύργο έως το Μέγαρο Μουσικής. Θα μείνετε απαραίτητα μέχρι να δείτε τον ήλιο να βάφει με πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις τον ορίζοντα.

HAPPY OUTSIDE-ARTTRAVEL-48 ORES STH THESSALONIKH 8

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.arttravel.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates