Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 βιβλία-σταθμός στη ζωή μου.

Καθένας από μας έχει τη δική του λίστα από τα βιβλία που μας βοήθησαν να πάρουμε αποφάσεις ή να ξεπεράσουμε μια δυσκολία ή να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας τί αισθανόμαστε για σημαντικά θέματα ζωής που τίθενται μέσα από την πλοκή του βιβλίου.

Αυτά είναι τα βιβλία φαντασίας ή μη-φαντασίας που με ενέπνευσαν σημαντικά να πάρω αποφάσεις ζωής για το πώς θα είμαι και τι δρόμο θα ακολουθήσω. Επομένως αποτελούν κομμάτι της ιστορίας μου. (υπόψιν ότι έχω άλλη λίστα βιβλίων που τα θεωρώ τα αγαπημένα μου).

  1. Τα 30 διαλεχτά παραμύθια. Το πρώτο μου βιβλίο. Το δέχτηκα σαν πρωτοχρονιάτικο δώρο από τη νονά μου. Ήμουν ενθουσιασμένη με τις αλληγορικές του ιστορίες και τις εικονογραφήσεις του. Η πρώτη μου επαφή με τον κόσμο του βιβλίου, μου άνοιξε το δρόμο στη δημιουργικότητα και στην ανάγκη να διαβάζω για πάντα. Το βιβλίο αυτό με έκανε βιβλιοφάγο.

  2. Ροβινσών Κρούσος, του Δανιήλ Νταφόε. Ένα βιβλίο που με επηρέασε γιατί μου εμφύσησε την ανάγκη για επιβίωση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες αλλά και την επιθυμία για ταξίδια σε μακρινά κι εξωτικά μέρη. Το μυθιστόρημα αυτό μου έμαθε ότι το να επιβιώνω είναι παιχνίδι.

  3. Ο Κόμης Μοντεχρήστος, του Αλέξανδρου Δουμά. Μου το χάρισε ο πατέρας μου και το θεώρησα σαν προσωπικό του μήνυμα. Το βιβλίο με πλημμύρισε με την ανάγκη να υπερασπίζομαι το δίκιο μου και να θεωρώ την εκδίκηση σαν κάτι το αναγκαίο. Την τελευταία, όμως, θεωρία χρειάστηκε, μεγαλώνοντας, να την ανατρέψω με πολλή εσωτερική δουλειά, γιατί η συγχώρεση και όχι η εκδίκηση είναι αναγκαία διεργασία για ψυχική γαλήνη και υγεία. Το μυθιστόρημα αυτό μου έμαθε την εκδίκηση, δίνοντάς μου την ευκαιρία να εξελιχθώ, αργότερα, σαν άνθρωπος, μέσω της συγχώρεσης και να ακολουθήσω το motto: “η επιτυχία είναι η καλύτερη εκδίκηση!”

  4. Τον Καιρό του Βουλγαροκτόνου, της Πηνελόπης Δέλτα. Το πρώτο, νομίζω, ελληνικό μυθιστόρημα που διάβασα. Ανακάλυψα την ελληνική ιστορία μέσα από ανθρώπινες σχέσεις και πραγματικούς ήρωες, σε μια εποχή που η έννοια “πατρίδα” είχε αξία ζωής και θανάτου. Από τα βιβλία που σου αφήνουν θετικό μήνυμα ζωής και μόνο. Το μυθιστόρημα που με έκανε να καταλάβω τι σημαίνει να έχεις αξίες και να τις ακολουθείς στη ζωή μέχρι του βαθμού της θυσίας.

  5. Χωρίς Οικογένεια, του Έκτορ Μαλό. Το μυθιστόρημα του μικρού Ρεμί με τις περιπέτειες της ζωής του που είχαν αίσιο τέλος, όχι μόνο το λάτρεψα αλλά, με αφορμή τις περιπλανήσεις των ηρώων του, με ενέπνευσε να δημιουργώ και γώ τις δικές μου ιστορίες με φανταστικές μου περιπλανήσεις και να τις διηγούμαι στο πρώτο μου κοινό την, κατά 4 χρόνια μικρότερη, ξαδέλφη μου! Το μυθιστόρημα που με ενέπνευσε για την πρώτη μου απασχόληση!

  6. Le père Goriot – Ο Πατέρας Γκοριό, του Αντρέ Μπαλζάκ. Το πρώτο ξενόγλωσσο μυθιστόρημα που μπόρεσα να διαβάσω. Η ιστορία ενός πατέρα με τις δύο άσπλαχνες κόρες του. Σημασία έχει ότι μετά από τόσα χρόνια εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας, συνειδητοποίησα πως η εφαρμογή μιας ξένης γλώσσας, μπορεί να έχει υπέροχα παράπλευρα πλεονεκτήματα, όπως το να διαβάζεις μια ιστορία στη γλώσσα που γράφτηκε το πρωτότυπο. Το μυθιστόρημα που με έπεισε ότι δεν πήγαν χαμένα 5 χρόνια εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας.

  7. Ο Προφήτης, του Χαλίλ Γκιμπράν. Η πρώτη μου επαφή με συμβολικά βιβλία εμπνευσμένα από το άρωμα και τη φιλοσοφία της Ανατολής. Μου έδειξε ένα καινούριο δρόμο πνευματικότητας και έμπνευσης. Το βιβλίο που μου άνοιξε το μυαλό πέρα από τη δυτική λογική.

  8. Τα Ψάθινα Καπέλα, της Μαργαρίτας Λυμπεράκη. Διαβάζοντας το γοητευτικό μυθιστόρημα με τα κοριτσάκια που περνούν τα καλοκαίρια της εφηβείας τους στην Κηφισιά, αποφάσισα ότι θα γίνω συγγραφέας. Το ήθελα από καιρό αλλά μετά από το μυθιστόρημα αυτό, η απόφασή μου να γράψω κι εγώ βιβλίο, μπήκε σε εφαρμογή. Το μυθιστόρημα που με έκανε συγγραφέα. Τελεία.

  9. The Luck Factor, Richard Wiseman. “Ο Παράγων Τύχη”, το βιβλίο που με εισήγαγε στα βιβλία non-fiction, στα βιβλία αυτοβοήθειας και αυτοβελτίωσης. Τα αγάπησα τόσο που έγραψα κι εγώ 5 δικά μου βιβλία για την ευτυχία. Το βιβλίο που με έκανε να αποφασίσω να γράψω βιβλία αυτοβοήθειας.

  10. Όχι πια sex, μόνο φίλοι. Δικό μου, το γούρι μου. Η συλλογή διηγημάτων που με έχει κάνει περήφανη γιατί την αγάπησε ο κόσμος. Είναι ένας ακόμα σταθμός στη ζωή μου, αφού έκανε γνωστό το όνομά μου σαν συγγραφέα. Η συλλογή διηγημάτων που με έκανε γνωστή στο αναγνωστικό κοινό.

 

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates