Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τέλος στο αιώνιο χουζούρεμα – Η εξολόθρευση του «snooze»!

Τι είναι το «snooze»;

Το «snooze» είναι η επιλογή της αναβολής στο ξυπνητήρι σου! Είναι το αγαπημένο σου κουμπί, που κάθε πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, σε τραβάει με βαρίδια στο βυθό του «παραπάνω ύπνου»… Κι εσύ το απολαμβάνεις, βυθίζεσαι, αφήνεσαι, μέχρι που το δεκάλεπτο έχει μετατραπεί σε δίωρο κι εσύ ψάχνεις την πιο αξιοπρεπή δικαιολογία για το διευθυντή σου, το αμόρε και τη φίλη σου που ενδεχομένως έχεις στήσει.. Κι αν αυτή τη στιγμή διαμαρτύρεσαι, λέγοντας πως δε φταις εσύ, πως τελικά το ξυπνητήρι σου δεν ξαναχτύπησε μετά το snooze, πως σε πρόδωσε… ξέρεις καλά πως τα πράγματα δεν είναι έτσι!… Απλά χάθηκες στον πιο γλυκό ύπνο της ζωής σου, διεκδικώντας λίγη ξεκούραση παραπάνω..

Είμαι χουζούρης, τι να κάνουμε;

Ξέρεις, χουζούρη μου, πόσες ώρες χάνεις, με το να ξεχειλώνεις την παραμονή σου στο κρεβάτι;  Εάν παρακοιμάσαι για παράδειγμα μισή ώρα κάθε μέρα… χάνεις 180 ώρες τουλάχιστον για κάθε χρόνο της ζωής σου! Αν δε, κοιμάσαι μια ώρα παραπάνω, χάνεις 365 ώρες το χρόνο, δηλαδή 40 ώρες την εβδομάδα!

Και για να μην κάνω το γνωστό μαύρο χιούμορ (ότι κάποια στιγμή θα κοιμόμαστε για πάντα), σου λέω το εξής: Οι ώρες που χάνονται λόγω snoozing, σε καθηλώνουν στατικό και ονειροπαρμένο παθητικά, ενώ θα μπορούσες την ίδια στιγμή να εκπληρώνεις στην πράξη αληθινά όνειρα! Εάν πραγματικά νιώθεις πως χρειάζεσαι περισσότερο ύπνο, πέφτε στο κρεβάτι σου νωρίτερα το προηγούμενο βράδυ!

Αυτή είναι η αποτελεσματικότερη εξόντωση του snoozing

Αν ανήκεις σε αυτούς που έχουν προσπαθήσει τρισεκατομμύρια φορές να επιβληθούν στο ξυπνητήρι τους με σφυρί και άλλοτε να το πετάξουν από το παράθυρο, και έχουν ηττηθεί, μάθε αυτό: προσπαθείς λανθασμένα! Επίσης να σε ενημερώσω, πως ούτε με λιμανίσιες βρισιές υποχωρεί ο εκνευριστικός ήχος του ντρίιιιιιιν… Το μυστικό για την επιβολή σου κρύβεται μέσα στο κεφάλι σου!

Σκέψου το εξής: Όταν ξυπνάς από το ξυπνητήρι, νιώθεις το μυαλό σου θολό, τα σκεπάσματα παραδεισένια, την ανάγκη για λίγα δευτερόλεπτα έστω επιπλέον ύπνου ισχυρότατη…. Ξαφνικά ξεπετάγονται από τον εγκέφαλο χιλιάδες δικαιολογίες για να πατήσεις την αναβολή ξυπνητηριού, όπως: «δεν πειράζει και να σηκωθώ μισή ώρα αργότερα, θα προλάβω να φτάσω στη δουλειά εγκαίρως», «α, τελικά είχα βάλει πολύ νωρίς την αφύπνιση, άρα ας κοιμηθώ λίγο ακόμα», «το στρώμα είναι τόσο τρυφερό μαζί μου, γιατί να το αποχωριστώ» και τα λοιπά… Έτσι, το snooze σε νικά!

Πώς θα αντεπιτεθείς σε αυτόν το φαινομενικά άνισο αγώνα:

  • Πυρπολώντας τον αγουροξυπνημένο εαυτό σου! Μην μπαίνεις καν σε διάλογο μαζί του! Αποφάσισε από την προηγούμενη ημέρα την ώρα που θες να ξυπνήσεις και απλά, κάνε το! Μην εμπιστεύεσαι την αρτιότητα των αποφάσεων ενός θολού μυαλού που μόλις ταρακουνήθηκε από τον ήχο της αφύπνισης: το εύλογο είναι να σε καθοδηγήσει στην καταστροφή και μετά να τρέχεις και να μη φτάνεις!
  • Δείχνοντας πειθαρχία στην απόφαση της ώρας ξυπνήματος και έτσι, όταν το ξυπνητήρι χτυπήσει, εσύ απλά το κλείνεις χωρίς δεύτερη σκέψη! Χωρίς εσωτερικό διάλογο και διαπραγματεύσεις! Κλείνεις το ξυπνητήρι! Η αμέσως επόμενη κίνηση είναι μια βαθιά ανάσα, από τα βάθη των πνευμόνων σου! Έπειτα πολύ καλό τέντωμα των άκρων σου!.. Τέλος, μεταφέρεις τα κάτω σου άκρα στο πάτωμα και σηκώνεσαι! Αυτό ήταν, έχεις νικήσει!

Ακολούθησε αυτή τη στρατηγική για μια εβδομάδα, ύστερα για ένα μήνα.. Γρήγορα θα απορήσεις, γιατί σου φαινόταν τόσο δύσκολο στο παρελθόν να ξυπνήσεις την ώρα που έπρεπε! Πλέον θα είσαι επιλεκτικός χουζούρης και θα μπορείς να απολαμβάνεις περισσότερες ώρες δραστηριότητας και ενέργειας!

Καλή τύχη!

Φωτό από: www.novemberproject.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates