Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποιο Χόλυγουντ; To App Store της Apple είχε περισσότερα κέρδη από όλες τις ταινίες μαζί!

Το Χόλυγουντ, εδώ και πολλά χρόνια, υπήρξε το στολίδι της βιομηχανίας ψυχαγωγίας στην Αμερική. Όμως, όσον αφορά στα έσοδα, η βιομηχανία των εφαρμογών και ιδιαίτερα το App Store της Apple, έρχονται να διεκδικήσουν την πρωτοκαθεδρία.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις του προγραμματιστή Horece Dediu, τo 2014, οι developers των εφαρμογών για τις συσκευές της Apple κέρδισαν περισσότερα χρήματα από όσα όλες οι ταινίες του Χόλυγουντ στην Αμερική. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι εφαρμογές πουλάνε περισσότερο στην ηλεκτρονική αγορά, από όσο η μουσική, οι ταινίες και τα τηλεοπτικά προγράμματα μαζί.

Η βιομηχανία των εφαρμογών υποστηρίζει 627.000 θέσεις εργασίας ενώ του Χόλυγουντ 374.000 και είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμη από την κλειστή εργασιακή αγορά του Χόλυγουντ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 1,4 εκατομμύρια εφαρμογές και iPhone/iPod/iPad, ενώ το App Store είναι διαθέσιμο σε πάνω από 155 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από την εμφάνιση των εφαρμογών το 2008, οι προγραμματιστές έχουν κερδίσει πάνω από 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόνο το 2014, η Apple κατέβαλε 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε προγραμματιστές εφαρμογών, με την αγορά να παρουσιάζει έντονα αυξητικές τάσεις. Μόνο την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2015, οι χρήστες του App Store ξόδεψαν 500 εκατομμύρια δολάρια για εφαρμογές. Ούτε η ίδια η Apple δεν μπορούσε να φανταστεί την τεράστια επιτυχία των εφαρμογών, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ίδιος ο Στιβ Τζομπς δεν τις ήθελε καν στο iPhone!

Αν υπολογίσει κανείς και την αγορά εφαρμογών και για συσκευές Android, τότε είναι σίγουρο ότι η αγορά των εφαρμογών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του θεάματος και την ψυχαγωγίας!

Επίσης, από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψε ότι το 2014, ο μέσος προγραμματιστής κέρδισε περισσότερα χρήματα από τον μέσο ηθοποιό του Χόλυγουντ. Οπότε, αν θέλεις οικονομική ασφάλεια, ξέχνα τα σταριλίκια και άρχισε τα κομπιουτεριλίκια!

Φώτο από: www.hollywoodcff.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates