Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προσκαλείς όσα φοβάσαι μέχρι να μάθεις

Παραφράζοντας μια ουσιαστική φράση, «ο μόνος φόβος είναι ο φόβος», ξεκινώ: «ο μόνος κίνδυνος είναι ο φόβος»… Κι αυτό γιατί όταν φοβάσαι κάτι και το γιγαντώνεις στο μυαλό σου, του σφυρίζεις να έρθει προς το μέρος σου..

Αυτή η ζωή είναι ένα σύνολο από μαθήματα και όχι από παθήματα. Έτσι πρέπει να την εισπράττουμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάποια στιγμή την ευτυχία. Δυστυχώς οι ανασφάλειες είναι αόρατοι συνοδοί μας όποια ηλικία και να έχουμε, δημιουργώντας στη σκέψη μας κουραστικά σενάρια και υποσενάρια. Οι ανασφάλειες υπήρχαν από την εποχή που ο άνθρωπος έφτιαχνε όπλα από πέτρα και ξύλο και φορούσε τομάρια ζώων για να επιβιώσει – το αβέβαιο συναίσθημα της επιβίωσης έχει φωλιάσει μέσα μας και αναπαράγεται με άλλες μορφές όσο εξελισσόμαστε ως γενιά.

Το θέμα είναι λοιπόν να μπορέσουμε να κυριαρχήσουμε έναντι των φόβων μας, που πάντα θα υπάρχουν, γιατί είμαστε άνθρωποι, θνητοί και …αναλώσιμοι! Εάν αντιληφθούμε το μεγαλείο του μυαλού μας, θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο των δεσμών μας. Ο Κοέλιο είχε πει, όταν θες κάτι πάρα πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις – το ίδιο ισχύει και για κάθε κακό συναπάντημα: όταν σκέφτεσαι κάτι κακό συνέχεια, το πιο πιθανό είναι να το πάθεις. Και αυτό γιατί έχεις προετοιμάσει κατάλληλα την ψυχοσύνθεσή σου και σχεδόν δημιουργείς ο ίδιος τις γόνιμες προϋποθέσεις για τη γέννηση των φόβων σου.

Υπάρχει όμως ένας σύμμαχος σε αυτό το παιχνίδι: η  δύναμη της σκέψης, που είναι τεράστια. Βάλε στόχους και θα δεις πως εάν προσπαθήσεις θα το πετύχεις. Σκέψου αισιόδοξα και θα βρεις λόγους να ευτυχήσεις. Καταδίκασε την ενέργειά σου στα φοβικά σενάρια και θα μείνεις εξαντλημένος, άπραγος και απογοητευμένος.

Πέραν όλων αυτών, η ζωή αρέσκεται στο να μας εξελίσσει και να μας δίνει μαθήματα. Μας φέρνει στο διάβα μας συχνά παρόμοιες καταστάσεις για να ελέγξει εάν έχουμε μάθει… εάν γίναμε καλοί και έμπειροι μαθητές, εάν «βάλαμε μυαλό». Έως ότου γίνει αυτό, θα έρχονται και θα συνεχίσουν να έρχονται μορφές των φόβων μας, για να μας περιπαίξουν αφού εμείς δεν έχουμε αναπτύξει ακόμα τη δύναμη να τις περιπαίξουμε!

Σκέψου την αιώνια επιστροφή του Νίτσε, που θέλει τον άνθρωπο να ξαναζεί από την αρχή τη ζωή του φωτοτυπία – θα μπορούσε να συμβαίνει και στη δική σου πραγματικότητα, εκτός και εάν γίνεις κυρίαρχος του εαυτού σου και μάθεις να επιβάλλεσαι στα επικίνδυνα παράγωγα του νου… Άλλωστε, αν είναι να ξοδεύεις ενέργεια για να σκέφτεσαι, μάθε να το κάνεις θετικά και όχι φοβικά!

Φωτό από: www.yourcityoffice.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates